Δράσεις

Tο R.E.A.L. Science στη Ρόδο

Ημ/νία

Φεβρουάριος, 2020

Το Σάββατο 22/02/20 το R.E.A.L Science έδωσε το παρόν στην καταπληκτική ημερίδα ‘Διερευνώντας τις Κατευθύνσεις προς το Επαγγελματικό Μέλλον’ στη Ρόδο μέσω διαδικτίου. Μιλήσαμε για την έρευνα, για την καριέρα στις επιστήμες και ενημερώσαμε τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για την πρωτοβουλία του R.E.A.L. Science που θα φέρει τις επιστήμες πιο κοντά στους μαθητές!

Η καριέρα ενός ακαδημαϊκού ερευνητή
Η ιδρύτρια του R.E.A.L. Science, Ελένη Σινοπούλου, μίλησε για την καριέρα της ως νευροεπιστήμονας και ερευνήτρια. Για το πώς μπορεί κάποιος να ακολουθήσει στα ίδια βήματα και τι στόχους θα πρέπει να έχει ένας μαθητής για να γίνει ακαδημαϊκός ερευνητής.

Οι δυσκολίες
Επίσης συζητήθηκαν οι δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας νεότερος ερευνητής στα αρχικά βήματα της καριέρας του, και φυσικά, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πιο συγκεκριμένα οι ανερχόμενες γυναίκες ερευνήτριες στο κατά βάση ανδροκρατούμενο τομέα των θετικών επιστήμων. Για την σημαντικότητα της αυτοπεποίθησής αλλά και του σωστού προγραμματισμού των σπουδών. Τέλος, σε αυτήν την ημερίδα μας δόθηκε η ευκαιρία για πρώτη φορά να συστήσουμε την πρωτοβουλία μας, το R.E.A.L. Science, στο κοινό που μας ενδιαφέρει. Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη και δεχθήκαμε πολλά συγχαρητήριά και μηνύματα με ερωτήσεις για παραπάνω πληροφορίες μετά το πέρας της εκδήλωσής. Ευχαριστούμε από καρδίας τον Δημήτρη Μαραγκό από τις ῾Γέφυρες γνώσης και συνεργασίας᾽ για την πρόσκλήση.