Δράσεις

Πρώτη γνωριμία με την ομάδα του R.E.A.L. Science

Ημ/νία

Μάρτιος, 2020

Το Σάββατο 28/03/20 το R.E.A.L Science έδωσε το πρώτο εισαγωγικό σεμινάριο μέσω διαδικτύου μαζί με 6 απο τους εθελοντές μας στο πάνελ, μιλήσαμε για την έρευνα, για την καριέρα στις επιστήμες και ενημερώσαμε τους 40 συμμετέχοντες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για την πρωτοβουλία του R.E.A.L. Science που θα φέρει τις επιστήμες πιο κοντά στους μαθητές!

Το Σάββατο 28/3/2020 τα μέλη του R.E.A.L. Science έδωσαν διαδικτυακό ραντεβού με αυτούς δήλωσαν το ενδιαφέρον τους να γνωρίσουν την πρωτοβουλία. Για τον σκοπό αυτό διοργανώθηκε ένα webminar όπου το κοινό μπόρεσε να γνωρίσει τους εθελοντές-επιστήμονες του R.E.A.L. Science και την ομάδα που το οργανώνει. Με χαρά κάναμε διάλογο με το κοινό που μας υπέβαλε ερωτήσεις, ανταλλάξαμε σκέψεις και φυσικά μιλήσαμε για τις προσδοκίες και τους στόχους μας για την πρωτοβουλία του αναλάβαμε.

Ζητήματα όπως η θέση και οι δυνατότητες μιας πρωτοβουλίας όπως το R.E.A.L. Science στην εξέλιξη του επιστημονικού σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, και η σημασία που μπορεί να αποκτήσει για τους Έλληνες μαθητές με βάση τις νέες ανάγκες και τις νέες δυνατότητες που προσφέρονται σήμερα, συζητήθηκαν από πολλές και διαφορετικές απόψεις. Κλείνοντας κι ευχαριστώντας τους πάντες για την διαδικτυακή τους παρουσία, δώσαμε ραντεβού για την επόμενή μας συνάντηση με την υπόσχεση ότι από πλευράς μας θα κάνουμε διαρκώς το καλύτερο. Ευχαριστούμε από καρδίας την Νάνσυ Μεγρέμη από τους εθελοντές μας για την ανάρτηση.