Δράσεις

1ος Kύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων “Real Skills for Scientists”

Ημ/νία

Ιούλιος, 2020

Kύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων Real Skills for Scientists για νέους επιστήμονες σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης! Τα διαδικτυακά σεμινάρια στοχεύουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για την επαγγελματική απασχόληση επιστημόνων. Ο 1ος κύκλος, ο οποίος ολοκληρώθηκε στις 16 Ιουλίου 2020, εστιάστηκε στο επιστημονικό πεδίο των Επιστημών Ζωής. Τα διαδικτυακά σεμινάρια στοχεύουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για την επαγγελματική απασχόληση επιστημόνων. Ο 1ος κύκλος, ο οποίος ολοκληρώθηκε στις 16 Ιουλίου 2020, εστιάστηκε στο επιστημονικό πεδίο των Επιστημών Ζωής.
Το REAL Science έχει εξαιρετική συνεργασία με την πρωτοβουλία «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας», που υλοποιεί το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), δημιουργώντας γέφυρες συνεργασίας ανάμεσα σε Έλληνες που ζουν και εργάζονται σε Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και εταιρείες στην Ελλάδα και Έλληνες που ζουν και διαπρέπουν σε όλο τον κόσμο.

Ο κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων Real Skills for Scientists χωρίζεται σε τρεις θεματικές: ενίσχυση βιογραφικού και οριζόντιες δεξιότητες, χρηματοδότηση και δικτύωση. Επιλέξαμε να κάνουμε τον 1 ο κύκλο στις Επιστήμες Ζωής (Βιολογία, Βιοτεχνολογία, Γενετική, Νευροεπιστήμες, κλπ.) καθώς μεγάλο μέρος των εθελοντών μας ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.  Συνεργαστήκαμε με εξαιρετικούς συναδέλφους από ιδρύματα του εξωτερικού και της Ελλάδας όπως το Yale, το University of California San Diego, το University of California San Francisco, το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών Αλέξανδρος Φλέμινγκ το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του ΙΤΕ, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, την Ιατρική Σχολή στο Mount Sinai της Νέας Υόρκης, την Janssen Pharmaceutical Companies οf Johnson & Johnson, την Bayer, την εταιρεία βιοτεχνολογίας Achilles Therapeutics στην Αγγλία κ.α. Τα σεμινάρια έγιναν μέσω Microsoft Teams και προσέλκυσαν πάνω από 600 άτομα από την Ελλάδα και άλλες 23 χώρες. Μπορείτε να δείτε τα βίντεο των τριών θεματικών του κύκλου «Real Skills for Scientists-Επιστήμες Ζωής» εδώ (2/7, 9/7,16/7). Τα σεμινάρια καθώς και το υλικό που προσέφεραν οι ομιλητές δεν είχαν καμία οικονομική επιβάρυνση και διατέθηκαν σε όσους εγγράφηκαν για να παρακολουθήσουν τον κύκλο σεμιναρίων. Οι επόμενοι κύκλοι καθώς και οι επιστημονοκοί κλάδοι στους οποίους θα εστιάσουν θα υλοποιηθούν το Φθινόπωρο και θα ανακοινωθούν σύντομα! Ευχαριστούμε από καρδίας την Νάνσυ Μεγρέμη από τους εθελοντές μας για την ανάρτηση.