Δράσεις

Το REAL Science συστήνεται στο «ΒΗΜΑ»!

Ημ/νία

Οκτώβριος, 2020

Στο ηλεκτρονικό φύλλο της εφημερίδα «ΒΗΜΑ» και στην Μάρνυ Παπαματθαίου έδωσε συνέντευξη η ιδρύτρια του REAL Science δρ. Ελένη Σινοπούλου. Στα «ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ» της 6.10.2020 η Ελένη μίλησε για την ανάγκη σύνδεσης των Ελλήνων του εξωτερικού με την Ελλάδα και την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν ειδικά αυτή την περίοδο εν μέσω πανδημίας. «Όπως είπε και ένας σεβαστός συνάδελφος πριν λίγο καιρό για όλους τους ξενιτεμένους Έλληνες ‘είμαστε στην άλλη άκρη του κόσμου αλλά τα μάτια μας είναι πάντα στραμμένα πίσω’. Το να γυρίσω πίσω» συνέχισε η Ελένη «είναι κάτι που θα το ήθελα πολύ, αλλά δυστυχώς δεν είναι εφικτό. Η δουλειά μου είναι βασισμένη στον ακαδημαϊκό χώρο, και δυστυχώς ένα από τα πράγματα που χρειάζονται μεγάλες αλλαγές από τις ρίζες στην Ελλάδα είναι η παιδεία».

Στην ερώτηση αν και πώς η πανδημία επέδρασε στην εικόνα της Ελλάδας στους Έλληνες της διασποράς η Ελένη τόνισε: «Η πανδημία άλλαξε δραστικά στα μάτια μου τον τρόπο που έβλεπα την Ελλάδα. Είδα όλους τους Έλληνες να δέχονται την προσωπική ευθηνή το να κρατήσουν ο ένας τον άλλον ασφαλή και να νοιάζονται, και σαν Έλληνες όλοι μας νιώσαμε περήφανοι με τον τρόπο με τον οποίο έγιναν τα πράγματα. Αντιμετωπίσαμε ένα πρόβλημα στο οποίο δεν υπήρχαν λύσεις ούτε ιστορικό προηγούμενο και ακόμη το παλεύουμε όσο πιο σωστά μπορούμε».

Τέλος όταν ερωτήθηκε πώς ελπίζει το REAL Science να συνδράμει στην ελληνική κοινωνία, κατέληξε: «Η δική μου γέφυρα (και ο τρόπος να βοηθήσω τον τόπο μου) είναι το Real Science. Η προσπάθεια μας είναι να αξιοποιήσουμε όλους εμάς τους Έλληνες στο εξωτερικό (και όχι μόνο) προς όφελος της νέας γενιάς Ελλήνων, έτσι ώστε να τους δώσουμε προοπτικές και επιλογές. Έτσι ώστε εκείνοι όχι μόνο να αλλάξουν την Ελλάδα, να μην χρειαστεί να φύγουν όπως εμείς από ανάγκη, αλλά και να το κάνουν μέσα από επαγγέλματα που αγαπούν και τους εμπνέουν».

Ευχαριστούμε από καρδίας την Νάνσυ Μεγρέμη από τους εθελοντές μας για την ανάρτηση.