Δράσεις

R.E.A.L COMPASS 2024

Ημ/νία

Απρίλιος, 2024

Το Μάρτιο είχαμε τη χαρά να πραγματοποιήσουμε το 3ο μαθητικό συνέδριο του R.E.A.L Science, το R.E.A.L COMPASS στις 30 και 31 Μαρτίου.

Το R.E.A.L COMPASS, είναι ένα συνέδριο αφιερωμένο στους μαθητές και τις μαθήτριες. Σκοπός μας είναι να ενημερώσουμε όσους περισσότερους μαθητές μπορούμε. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι μαθητές έρχονται σε επαφή με νέους, έμπειρους και ενεργούς επιστήμονες, επαγγελματίες, όλων των γνωστικών πεδίων, οι οποίοι τους μιλάνε για τις σπουδές τους, το επάγγελμα τους και την προσωπική τους ακαδημαϊκή ή και επαγγελματική εμπειρία τους. Επιπλέον, υπάρχει και ειδική συνεδρία η οποία είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στο μηχανογραφικό, με σκοπό να ενημερώσει τους μαθητές και μαθήτριες για τις σχολές και τα πεδία που υπάρχουν, για τη συμπλήρωση του, καθώς και για τις νέες σχολές και ιδρύματα της χώρας και τα επαγγελματικά δικαιώματα που έχουν. 

Συμμετοχή πήραν συνολικά 20 εθελοντές και προσκεκλημένοι επιστήμονες ομιλητές, ολοκληρώθηκε το διήμερο συνέδριο.  Συνολικά 139 μαθητές και μαθήτριες παρακολούθησαν τις συνεδρίες που τους ενδιέφεραν και ωφελήθηκαν από την εθελοντική πρωτοβουλία!
Αγαπημένοι εθελοντές μέλη της οικογένειας του Real Science σας ευχαριστούμε όλους και όλες για την συμμετοχή σας!

Κάποια από τα σχόλια που πήραμε με την ολοκλήρωση του συνεδρίου ήταν:

«Όλοι οι ομιλητές ήταν εξαιρετικοί και οι πληροφορίες πολύτιμες! θα ήταν πιστεύω αρκετά βοηθητικό να πραγματοποιούνται τέτοιες εκδηλώσεις πιο συχνά. Προσωπικά έμαθα πολλά και όλες οι ερωτήσεις μου απαντήθηκαν!»

«Πολύ καλή ευκαιρία για τους μαθητές να έρθουν σε επικοινωνία και να ακούσουν ανθρώπους οι οποίοι έχουν πείρα και εμπειρία πάνω στους τομείς που τυχόν να ενδιαφέρουν τους μαθητές. Πολύ χρήσιμη και η παρουσίαση όσον αφορά το μηχανογραφικό.»

«Πολύ ενδιαφέρων και κατατοπιστικά μέσα από την εμπειρία των ομιλούντων .Ευχαριστούμε πολύ!»

«Πολύ ενημερωτικό πρόγραμμα! Αποκόμισα πολλά οφέλη και εμπνεύστηκα από τους επαγγελματίες. Περιμένω του χρόνου κι άλλο συνέδριο…»

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για άλλη μια φορά τους εθελοντές μας και τους ομιλητές μας! 

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πάνω από όλα όσους διέθεσαν χρόνο από το Σαββατοκύριακο τους για να μπούνε να μας ακούσουν, χωρίς τη δική σας στήριξη και αγάπη δεν θα τα καταφέρναμε!

Και μην ξεχνάτε, γιατί εκεί που είσαι… ήμασταν!

Κάποιες ομιλίες θα ανέβουν και στο κανάλι μας το YouTube (https://www.youtube.com/channel/UC2bWPY2sOL_bo6bdCfpPfuw)