Δράσεις

Δράσεις Μαρτίου

Ημ/νία

Μάρτιος, 2024

Το Μάρτιο είχαμε τη χαρά να πραγματοποιήσουμε συνολικά 7 δράσεις, εκ των οποίων οι τρεις ήταν διά ζώσης στη όμορφη Θεσσαλονίκη και στη Ναύπακτο, και οι υπόλοιπες εξ αποστάσεως.
Αρχικά, ο μήνας ξεκίνησε με μια δράση στο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης, στο πλαίσιο Ομίλου Αριστείας και Δημιουργικότητας, μίλησε ο εθελοντής Νίκος Δελής (Μηχανικός Λογισμικού) και παρουσίασε την πορεία του από την Ελλάδα στη Σουηδία που βρίσκεται αυτή τη στιγμή και τις δυνατότητες του επαγγέλματος του. Πραγματοποίησε μια εξαιρετική συζήτηση με τα παιδιά τα οποία είχαν πολλές απορίες. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον εκπαιδευτικό κύριο Νείρο Αντώνιο, για τη συνεργασία του καθώς και για την πρόσκληση του.

Οι δράσεις μας συνεχίζονται στο όμορφο νησί της Μυτιλήνης, όπου το R.E.A.L Science πραγματοποιήσε μια δράση στο 2ο Γελ Μυτιλήνης, όπου παρουσίασαν οι εθελοντές μας Όλγα Μπίσκου (Κυτταρική Βιολογία), η Μαρία-Ανθή Κακαβούλια (Βιολογία) και η Δέσποινα Δεμένεγα (Λογοθεραπεία-Νευροεπιστήμες). Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εκπαιδευτικό Σοφία Μαριγλή για την πρόσκληση της και την άψογη συνεργασία που είχαμε μαζί της, ευελπιστούμε να τα ξανά πούμε σύντομα, καθώς εκτιμάμε ότι οι μικροί μας φίλοι παρευρέθηκαν στο σχολικό χώρο Κυριακή πρωί για τη δράση.

Εν συνεχεία, την Τρίτη 19/3/2024 πραγματοποιήσαμε μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Γ2 του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου, στα πλαίσια των εργαστηριών δεξιοτήτων και με πρωτοβουλία της καθηγήτριάς τους Κωνσταντίνας Θεοχάρη. Οι εθελοντές μας που παρουσίασαν ήταν ο Άγγελος Καρανικόλας (Φυσική ατμόσφαιρας και περιβάλλοντος), η Όλγα Μπίσκου (Κυτταρική Βιολογία) και η Δέσποινα Δεμένεγα (Λογοθεραπεία και Νευροεπιστήμες). Η ανατροφοδότηση που πήραμε από τα παιδιά ήταν ότι ήταν μια πολύτιμη εμπειρία γι’ αυτούς και ότι οι εθελοντές μας τους προσέφεραν γνώσεις και έμπνευση για να ακολουθήσουν τα όνειρα τους.

Περνάμε στις δια ζώσης δράσεις, στη Θεσσαλονίκη που μας αγαπάει και την αγαπάμε. Φέτος, είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε ένα νέο σχολείο, το Γελ Καλοχωρίου, όπου μας υποδέχτηκε με αγάπη και με ζεστή ατμόσφαιρα. Σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό κυρία Αλεξοπούλου Χριστίνα, καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε δύο παράλληλες δράσεις στους μαθητές με βάση τις κατευθύνσεις που έχουν επιλέξει, έτσι στη μια αίθουσα έγινε παρουσίαση στα παιδιά των θετικών επιστημών και στην άλλη για τα παιδιά της θεωρητικών επιστημών και των οικονομικών, πληροφορικής. Οι εθελοντές που παρουσίασαν ήταν ο Βιδούρας Χρήστος (Ιατρική), η Όλγα Μπίσκου (Κυτταρική Βιολογία) και η Σινοπούλου Ελένη (Νευροεπιστήμες) στην πρώτη αίθουσα, και στη δεύτερη η Μεγρέμη Νάνσυ (Ιστορία της επιστήμης), η Μπομπολάκη Αικατερίνη (Διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων) και η Ντίνου Ιωάννα (Παιδαγωγικά). Η δράση ήταν φανταστική, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα παιδιά για την προσοχή που έδειξαν και το ενδιαφέρον, καθώς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που παρακολούθησαν τη δράση μας. Ιδιαίτερα ευχαριστώ στην εκπαιδευτικό Αλεξοπούλου Χριστίνα, που μας προσκάλεσε και για τη θερμή υποδοχή της και φιλοξενίας της. Θα τους πούμε απλά εις το επανιδείν!

Στη συνέχεια της ημέρας, παρευρεθήκαμε σε ένα σχολείο όπου το αγαπάμε καθώς έχουμε πραγματοποιήσει δράσεις τα τελευταία δύο χρόνια και μας τίμα που μας εμπιστεύεται κάθε χρόνο για να μιλήσουμε σε νέους μαθητές και να τους εμπνεύσουμε. Βρεθήκαμε λοιπόν, στο 3ο Γελ Πολίχνης, όπου όπως πάντα τα παιδιά και η εκαπιδευτικός Μαλλιαρίδου Στέλλα μας καλωσόρισαν και μας υποδέχθηκαν με τον πιο φιλόξενο τρόπο, πραγματοποιήσαμε μια δράση στην οποία μιλήσαν οι εθελοντές μας Βιδούρας Χρήστος (Ιατρική), Κυργιαφίνη Δήμητρα (Γεωπονία) και η Σινοπούλου Ελένη (Νευροεπιστήμες). Ωστόσο, δεν ήταν απλά μια δράση, η ιδρύτρια Σινοπούλου Ελένη πραγματοποίησε μια επίδειξη για το πώς να κάνουν τα παιδιά χειρουργικά ράμματα σε πλαστικό ιστό που χρησιμοποιείται από τους χειρούργους για εξάσκηση και δώρισε δύο μικροσκόπια για να μπορούν τα παιδιά να εξερευνήσουν το φανταστικό κόσμο της Βιολογίας. Τα παιδιά μας επιφύλαξαν μια έκπληξη καθώς μας έδωσαν σε μικρά χαρτιά λόγια αγάπης για τις δράσεις που έχουμε πραγματοποιήσει εκεί. Θα θέλαμε μέσα από την καρδιά μας να τους ευχαριστήσουμε και να ευχαριστήσουμε την εκπαιδευτικό τους κυρία Στέλλα Μαλλιαρίδου, που πάντα είναι δίπλα μας και μας στηρίζει και για την απεριόριστη αγάπη που μας δίνει κάθε φορά. Επιφυλασσόμαστε για νέες δράσεις και καινούργια πράγματα μαζί της!

Έπειτα, συνεχίζουμε το ταξίδι μας στο νότο καθώς βρεθήκαμε στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου όπου πραγματοποιήσαμε δράση. Είχαμε τη χαρά να μας υποδεχθούν εξαίρετοι εκπαιδευτικοί καθώς επίσης και γονείς και παιδιά της Τρίτης γυμνασίου και να αφιερώσουν χρόνο από το Σαββατιάτικό τους απόγευμα ώστε να μας ακούσουν και να έρθουν σε επαφή με διαφορετικούς κλάδους και επιστήμονες. Πιο συγκεκριμένα, παρουσίασαν ο Κυρίτσης Νίκος, ο οποίος έχει καταγωγή από την Ναύπακτο και μεγαλουργεί αυτή τη στιγμή στο Σαν Φρανσίσκο, η Σινοπούλου Ελένη, η Ιακωβάκη Ευαγγελία, ο Νίκος Δελής, η Μεγρέμη Νάνσυ και η Κυργιαφίνη Δήμητρα, το συντονισμό και την εισαγωγή της δράσης την έκανε η εκπαιδευτική μας σύμβουλος Ιωάννα Ντίνου, όπου ξεκίνησε το ταξίδι με τέσσερα ερωτήματα από μια βαλίτσα!
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εκπαιδευτικό Μυρτώ Κιμινουλάκη για τη συνεργασία της και την πρόσκληση της!

Και το ταξίδι μας το Μάρτιο τελειώνει πάλι στη Μυτιλήνη, με μια δράση στις 29/3, όπου ο εθελοντής μας Κακοσίμος Κωνσταντίνος, θα μιλήσει στο στο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης, στο πλαίσιο Ομίλου Αριστείας και Δημιουργικότητας, και θα παρουσιάσει την πορεία του από την Ελλάδα στο Κατάρ. Ευχαριστούμε και πάλι τον εκπαιδευτικό κύριο Νείρο Αντώνιο για την εμπιστοσύνη που μας δειχνεί και την πρόσκληση του καθώς και τα παιδιά του σχολείου.