Δράσεις

Δράσεις Φεβρουαρίου

Ημ/νία

Φεβρουάριος, 2024

Εντός του Φεβρουαρίου πραγματοποιήσαμε συνολικά 7 δράσεις σε πολλές γωνιές της Ελλάδας.
Αρχικά, ο μήνας μας ξεκίνησε στο 1ο Γελ Κοζάνης, όπου είχαμε τη χαρά να πραγματοποιήσουμε δύο δράσεις εντός του μήνα Φεβρουαρίου εξ αποστάσεως, με βάση τις κατευθύνσεις των παιδιών. Η πρώτη δράση έλαβε χώρα την Παρασκευή 16/2, όπου μίλησαν οι εθελοντές μας στα παιδιά του 2ου και 3ου επιστημονικού πεδίου, οι εθελοντές που παρουσίασαν ήταν η Όλγα Μπίσκου, ο Κακοσίμος Κωνσταντίνος και ο Βουτυράς Κωνσταντίνος. Η δεύτερη δράση αφορούσε το 1ο και 4ο επιστημονικό πεδίο και η δράση πραγματοποιήθηκε στις 23/2 και οι εθελοντές που πήραν μέρος ήταν η Τριανταφυλλίδου Χαρά, η Μπομπολάκη Κατερίνα και ο Αφεντούλης Χρήστος. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κυρία Ουρανία Θεοδωρίδου και την κυρία Λάμπρου Αργυρώ, για την πρόσκληση τους και την άψογη οργάνωση και συνεργασία που είχαμε κατά την διάρκεια των δύο δράσεων μας. Τα λόγια που πήραμε σαν ανατροφοδότηση ήταν εξαιρετική οργάνωση και άψογη συνεργασία!

Επίσης, πάλι με την συνεργασία της κυρίας Αναστασίας Οικονόμου πραγματοποιήσαμε μια δράση στο γυμνάσιο Αξιούπολης, όπου εργάζεται και εκεί και μιλήσαμε στα παιδιά της Γ’ Γυμνασίου, για τις προοπτικές μετά το γυμνάσιο, για τον κόσμο των μαθηματικών και τέλος της γεωπονίας. Οι εθελοντές μας που παρουσίασαν ήταν η Βικτώρια Ταρουδάκη, η Ευαγγελία Ιακωβάκη και η Κυργιαφίνη Δήμητρα. Ευχαριστούμε τα παιδιά που μας άκουσαν και για τις απορίες που δεν δίστασαν να μας διατυπώσουν.

Περνάμε σε ένα σχολείο όπου εργάζεται μια δικιά μας εθελόντρια η Έλενα Αρβανίτη και ήθελε να φέρει σε επαφή τα παιδιά με διαφορετικές ειδικότητες. Γι’ αυτό το λόγο η δράση μας ήταν δίωρη, με τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με πολλές ειδικότητες και να διατυπώνουν τις απορίες τους και το ενδιαφέρον τους ακόμη και ενώ είχε τελειώσει το σχολικό ωράριο. Οι εθελοντές που πήραν μέρος ήταν ο Αθανασόπουλος Γεώργιος, Η Ανθή Πασχαλίδου, η Όλγα Μπίσκου, η Δεμένεγα Δέσποινα και ο Άγγελος Καρανικόλας. Ευχαριστούμε πολύ την εθελόντρια μας και εκπαιδευτικό Έλενα Αρβανίτη για την πρόσκληση και την άψογη συνεργασία και επιφυλασσόμαστε για νέα δράση για να γνωρίσουν τα παιδιά τον φανταστικό κόσμο της πληροφορικής που τόσο θέλουν.

Τέλος, ο μήνας έκλεισε με το σχολείο που μας εμπιστεύεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με το 3ο Γελ Πολίχνης, όπου αυτή τη φορά είχαμε την δυνατότητα να βρισκόμαστε μαζί τους μέσω του διαδικτύου, καθώς πραγματοποιήσαμε μια δράση εξ αποστάσεως. Οι εθελοντές που συμμετείχαν ήταν η Κωνσταντίνα Ρόσσι, ο Παναγιώτης Αδάμ και ο Θεοδοσόπουλος Δημήτριος. Η δράση πήγε πολύ καλά, καθώς τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με νέες ειδικότητες που ήθελαν και διάλεξαν οι ίδιοι. Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε θερμά, καθώς επίσης και την αγαπημένη μας εκπαιδευτικό κυρία Μαλλιαρίδου Στέλλα για την πρόκληση της και την άψογη συνεργασία που είχαμε μαζί της. Τους υποσχεθήκαμε ότι θα τα πούμε και από κοντά.