Προφίλ Εθελοντών

Διδακτορικές Σπουδές

Λέουβεν, Βέλγιο

Κουκουτέγος Κωνσταντίνος

Μηχανική Υπολογιστών & Μedical Imaging

Λίγα λόγια για εμένα

Κατάγομαι από τη Βέροια. Σπούδασα στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ άπ’ όπου και αποφοίτησα τον Αύγουστο του 2020. Εργάστηκα έπειτα για μερικούς μήνες ως DevOps Engineer στον τομέα του industry όμως πήρα την απόφαση σύντομα πως θα ήθελα να ασχοληθώ με την έρευνα. Έτσι, ξεκίνησα το διδακτορικό μου στο Katholieke Universiteit Leuven τον Αύγουστο του 2021 στον τομέα του Medical Imaging.

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

Η μηχανική μάθηση είναι ένας τομέας που αναπτύσσεται ταχύτατα τα τελευταία χρόνια και με είχε εντυπωσιάσει από τα μέσα των σπουδών μου. Πρόκειται για μια διαστάυρωση της επιστήμης των υπολογιστών και των μαθηματικών που μπορεί να προσφέρει λύσεις σε καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Συγκεκριμένα, το medical imaging αποτελεί ίσως τον πιο σημαντικό τομέα χρήσης τέτοιων μεθόδων αφού πρόκειται για λύσεις που αγορούν την πρόωρη πρόγνωση και αντιμετώπιση ασθενείων.

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Είναι σημαντικό οποιαδήποτε μορφή ουσιώδης πληροφορίας (είτε επιστημονική είτε ακομά και απλές προσωπικές εμπειρίες και βιώματα) να μεταφέρεται στους νέους ανθρώπους ώστε να μπορούν να σχηματίσουν απόψη και ερεθίσματα από μικρές ακόμα ηλικιές και να βρουν μέσα από αυτή την αλληλεπρίδραση τι πραγματικά τους αρέσει και τους συναρπάζει.