Προφίλ Εθελοντών

Διδακτορικές Σπουδές

Bristol, Ηνωμένο Βασίλειο

Δρίζου Δέσποινα

Βιοχημεία & Ανοσολογία – Χημεία

Λίγα λόγια για εμένα

Τελείωσα χημεία στην Πάτρα και μετά δούλεψα μερικά χρόνια σε φαρμακευτικές εταιρίες στην Αθήνα. Η αγάπη μου για την έρευνα με ξαναγύρισε στα φοιτητικά έδρανα, για να κάνω Master by Research στη βιοχημεία καρκίνου στο Μπρίστολ της Αγγλίας αυτή τη φορά. Ολοκλήρωσα το διδακτορικό μου ήταν πάνω στη βιοχημεία & ανοσολογία ασθενών δρεπανοκυτταρικής αναιμίας, χρηματοδοτούμενο από το NHS. Μετά το πέρας του διδακτορικού μου εργάστηκα ως supervisor στο COVID-19 testing site του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ. Πλέον έχω αναλάβει θέση ερευνήτριας σε εταιρεία CRO που δραστηριοποιείται στο early discovery μέρος μιας μελέτης..

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

Πάντα ενδιαφερόμουν για την έρευνα και σιγουρεύτηκα από τα πρώτα εργαστήρια της σχολής. Λίγο πριν πάρω πτυχίο, ήμουν πολύ τυχερή να με παροτρύνει ένας καθηγητής μου να ασχοληθώ με την έρευνα συνεχίζοντας σε μεταπτυχιακές σπουδές. Αυτό βέβαια καθυστέρησε αλλά τελικά θεωρώ πολύτιμη την επαγγελματική εμπειρία μου στη φαρμακοβιομηχανία. Τώρα νομίζω δε θα μπορούσα να με φανταστώ να κάνω κάτι άλλο.

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Τελειώνοντας τη σχολή εμείς είχαμε σχεδόν ελάχιστο επαγγελματικό προσανατολισμό. Θα χαρώ πολύ να συζητήσω απορίες ή να μιλήσω για θέματα που ενδεχομένως το παιδί να αγνοεί σχετικά με τις θετικές επιστήμες, την ακαδημαϊκή καριέρα, τη φαρμακοβιομηχανία και τη θέση της γυναίκας στην αγορά εργασίας.