Προφίλ Εθελοντών

Μεταπτυχιακές Σπουδές

Βόλος, Ελλάδα

Κυργιαφίνη Δήμητρα

Γεωπονία, Φυτικής Παραγωγής

Λίγα λόγια για εμένα

Ονομάζομαι Κυργιαφίνη Δήμητρα και το 2023 αποφοίτησα από το Π.Μ.Σ : Φυτιατρική και Περιβάλλον του Π.Θ με κύριο επίκεντρο την καταπολέμηση των κομβονηματωδών με τη χρήση ουσιών φυτικής προέλευσης. Σε προπτυχιακό επίπεδο ασχολήθηκα με τη μελέτη της καταναλωτικής συμπεριφοράς που αφορά κυρίως προϊόντα συνδεδεμένα με τον ελλαδικό χώρο, όπως το μέλι, παραδοσιακά προϊόντα τροφίμων κ.α. Μου αρέσει να ενημερώνομαι για τις νέες εξελίξεις στον τομέα μου και να παρακολουθώ συνέδρια, ενημερωτικές ημερίδες και διαδικτυακά μαθήματα.

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

Όπως πολλοί μαθητές έτσι κι εγώ για πολλά χρόνια δεν ήμουν σίγουρη ποια καριέρα θα ήθελα να ακολουθήσω και τι πρέπει να σπουδάσω. Έτσι όταν έδωσα Πανελλήνιες και ήρθε η ώρα να επιλέξω κάποια σχολή αισθανόμουν αρκετά αβέβαιη καθώς δεν είχα ακούσει κάποιον να αναλύει με λεπτομέρεια με τι ακριβώς ασχολείται κάποιος που αποφοιτά από το τμήμα Γεωπονίας. Σύντομα όμως ανακάλυψα ότι ο κλάδος καλύπτει ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών ευκαιριών και είναι εξαιρετικά σύγχρονος καθώς ζούμε σε μια εποχή που όλοι στρέφονται σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων αλλά και για το σεβασμό προς τη γη και το περιβάλλον.

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Από προσωπική εμπειρία ξέρω ότι ο επαγγελματικός σχολικός προσανατολισμός είναι κάτι πολύ σημαντικό το οποίο όμως απουσιάζει από τα ελληνικά σχολεία. Θα ήθελα να βοηθήσω όσους περισσότερους μαθητές γίνεται να ενημερωθούν σωστά για τις διαθέσιμες επιλογές καριέρας που μπορούν να ακολουθήσουν ώστε να πετύχουν τους στόχους και τα όνειρά τους.