Προφίλ Εθελοντών

Μεταπτυχιακές Σπουδές

Λάρισα, Ελλάδα

Κατσαρού Φωτεινή

Γεωπονία

Λίγα λόγια για εμένα

Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Οι προπτυχιακές μου σπουδές είναι στο τμήμα Γεωπονίας φυτικής και ζωικής Παραγωγής, στην κατεύθυνση Φυτική και το μεταπτυχιακό μου αφορά τη Βελτίωση των φυτών. Μετά την αποφοίτηση μου εργάστηκα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στα προγράμματα Νιτρορύπανσης και Βιολογικής γεωργίας που στόχο έχουν την μείωση της χρήσης των χημικών λιπασμάτων στη Θεσσαλία και την ολοένα υποβάθμιση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα. Ακολούθως στον ΕΛΓΑ, το φορέα ελέγχου γεωργικών ασφαλίσεων, εκτιμούσα τη ζημιά που προκαλούν τα φυσικά φαινόμενα όπως το χαλάζι, η βροχή, ο αέρας στους καρπούς που είναι έτοιμοι να συγκομιστούν προκειμένου να αποζημιωθεί ο παραγωγός για τη ζημία που έχει προκληθεί στην παραγωγή του. Τα τελευταία χρόνια αποφάσισα να στραφώ προς την εκπαίδευση ανηλίκων και ενηλίκων ώστε οι νέοι να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον πρωτογενή τομέα. Εργάστηκα στην Αβερώφειο Γεωργική σχολή της Λάρισας, που μετρά 100 χρόνια ζωής, σε ΕΠΑΛ, σε Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ, σε ΚΕΚ και στα σεμινάρια του ΕΛΓΟ Δήμητρα των νέων αγροτών. Η γνώση είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι για εμένα.

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

«Από το σπόρο στον καρπό» μέσα σε αυτή τη μικρή πρόταση κρύβεται όλη η Γεωπονία. Είναι ο κύκλος ζωής ενός φυτού με άπειρα γιατί και πώς. Η επιστήμη της Γεωπονίας έρχεται να απαντήσει σε όλα αυτά τα ερωτήματα και έτσι ανοίγονται πολλοί και νέοι ορίζοντες γνώσης. Δεν γνώριζα τη Γεωπονία αν και κατάγομαι από το Θεσσαλικό κάμπο. Ένας μήνας στη σχολή έφτασε να με συναρπάσει το ταξίδι του σπόρου στον καρπό…

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Σαν μαθητής ψάχνεις απαντήσεις και λύσεις για το μέλλον. Μητέρα δυο εφήβων και εγώ, ελπίζω να συμβάλλω στην διαδικασία επιλογών και αποφάσεων άλλων εφήβων.