Προφίλ Εθελοντών

Προπτυχιακές Σπουδές

Πάτρα, Ελλάδα

Θεοδοσόπουλος Δημήτρης

Χημεία

Λίγα λόγια για εμένα

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Παραδίδω μαθήματα Χημείας σε μαθητές και μαθήτριες λυκείου κυρίως, και γυμνασίου από το 2008. Επιπλέον, είμαι ο δημιουργός του επιστημονικού καναλιού Smart Chemistry στην πλατφόρμα του YouTube. Το κανάλι παρουσιάζει μια απλουστευμένη εικόνα της επιστήμης της Χημείας, με κατανοητές εξηγήσεις καθημερινών φαινόμενων, που συνοδεύονται από μπόλικο χιούμορ (κυρίως κακό) και εντυπωσιακές εκρηκτικές αντιδράσεις, οι οποίες ουκ ολίγες φορές έχουν βγάλει εκτός εαυτού τη μάνα μου! Ο σκοπός της ζωής μου είναι η μετάδοση της γνώσης και της επιστημονικής σκέψης σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές και μαθήτριες! Όνειρό μου είναι κάποια στιγμή να μπορώ να παρέχω εντελώς δωρεάν πλήρη εκπαίδευση σε όλους! Ζω σε ένα ροζ συννεφάκι φτιαγμένο από ηλεκτρόνια..

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

Μέχρι τη Β Λυκείου ο επαγγελματικός προσανατολισμός ήταν άγνωστος όρος στο λεξιλόγιό μου. Ο καθηγητής της Χημείας που είχα στη Β και Γ Λυκείου (στα ιδιαίτερα) με ενέπνευσε να ασχοληθώ με τη Χημεία και την εκπαίδευση και τώρα να σπάω τα νεύρα των ανυποψίαστων μαθητών και μαθητριών! Η επιστήμη της Χημείας και κυρίως της Οργανικής Χημείας με γοήτευσε, την ερωτεύτηκα τολμώ να πω (ελπίζω να μη διαβάσει αυτό το κείμενο η γυναίκα μου)! Τα πράγματα πήραν εύκολα τον δρόμο τους από εκεί και πέρα..

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Υπάρχουν 2 λόγοι που με ώθησαν να συμμετάσχω στη δράση του Real Science! Ο ένας είναι η εξάπλωση της επιστήμης και η θεμελίωση της ορθολογικής σκέψης με προσιτό και χιουμοριστικό τρόπο. Ο άλλος λόγος είναι πως είμαι λίγο ψώνιο και πετάω τη σκούφια μου για προβολή..