Προφίλ Εθελοντών

Διδακτορικές Σπουδές

Πάτρα, Ελλάδα

Μούρκα Αρετή

Φυσική – Νανοτεχνολογία & Βιοφωτονική

Λίγα λόγια για εμένα

Είμαι πτυχιούχος διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Φυσικής και Αστρονομίας του Πανεπιστημίου του St. Andrews στο Ηνωμένο Βασίλειο (2013) και έλαβα αρχικά και πτυχία μου B.Sc. (2007) και M.Sc. (2009) με διάκριση από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Ελλάδα. Έχω συμμετάσχει σε ερευνητικά έργα στον τομέα της Αλληλεπίδρασης Λέιζερ με Υλικά και έχω λάβει εξειδίκευση στη Διαμόρφωση Ακτίνων Λέιζερ, στη Νανοτεχνολογία, στην Επεξεργασία Υλικών με Λέιζερ, στην Επιστήμη Υλικών και σε εφαρμογές στον τομέα της Βιο-Φωτονικής. Η έρευνά μου έχει δημοσιευτεί σε >15 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, που αντιστοιχούν σε >850 παραπομπές (το h-index είναι 10 – Σεπτέμβριος 2023.

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

Στο σχολείο, είχα μία προτίμηση στις θετικές επιστήμες και σε αυτό συνέβαλε και μία καταπληκτική καθηγήτρια Φυσικής που είχα στο Γυμνάσιο, που με βοήθησε να καταλάβω και να αγαπήσω τη Φυσική. Αποφάσισα ότι ήθελα να σπουδάσω Φυσική ή Χημεία για να κατανοώ τον κόσμο γύρω μου και αυτή η απόφαση μου δυνάμωσε πολύ κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στο Τμήμα Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Μέσω του mentoring μαθαίνουμε πολλά, αποκτάμε αυτοπεποίθηση και βελτιώνουμε τις δεξιότητές μας από μια σχέση καθοδήγησης!