Προφίλ Εθελοντών

Μεταπτυχιακές Σπουδές

Βόλος, Ελλάδα

Μακρής Αχιλλέας

Ιχθυολογία & Υδατοκαλλιέργειες

Λίγα λόγια για εμένα

Είμαι ο Αχιλλέας και είμαι απόφοιτος του τμήματος Τεχνολόγων Αλιείας-Υδατοκαλλιεργειών του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδος. Φοιτώ ως μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος στο Βόλο, όπου εκπονώ την μεταπτυχιακή μου διατριβή πάνω στο αντικείμενο της Κρυοσυντήρησης του σπέρματος εκτρεφόμενων ιχθύων. Συγκεκριμένα ασχολούμαι με την εφαρμογή πρωτοκόλλων σχετικά με την επίδραση μιας ορμόνης στη κρυοδιατήρηση του σπέρματος τσιπούρας και ο μελλοντικός μου στόχος είναι ασχοληθώ ερευνητικά με το αντικείμενο αυτό . Παράλληλα με τις σπουδές μου, συμμετέχω ως εθελοντής στον οργανισμό προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος “iSea”, ενώ είμαι ενεργό μέλος σε μια Περιβαλλοντική Ομάδα κατά της Ρύπανσης της πόλης του Βόλου . Λατρεύω την πεζοπορία στη φύση και τις θαλάσσιες δραστηριότητες (κολύμπι, παρατήρηση θαλάσσιων οργανισμών), ενώ μου αρέσει πολύ η μουσική και η ανάγνωση εγκυκλοπαιδικών βιβλίων.

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

Με ενθουσίαζε πάντα η ενασχόληση με το θαλάσσιο περιβάλλον και από μικρός άρχισα να διαβάζω και να μαθαίνω πληροφορίες για τους καρχαρίες και τις μέδουσες, ενώ με συναρπάζει η Ζωολογία και η Φυσιολογία των οργανισμών. Επιπρόσθετα θεωρώ ότι ο κλάδος της ιχθυολογίας και των υδατοκαλλιεργειών, έχει πολλά να προσφέρει τόσο σε οικονομικό όσο και σε ερευνητικό επίπεδο, πράγμα που με ώθησε στην επιλογή αυτή.

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Μου αρέσει να μοιράζομαι τις γνώσεις μου με άλλους ανθρώπους και επίσης θεωρώ εξαιρετικά σημαντική την ανάδειξη καινοτόμων επιστημονικών αντικειμένων.