Προφίλ Εθελοντών

Διδακτορικές Σπουδές

Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ

Κίσσα Μαρύλλια

 Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορική

Λίγα λόγια για εμένα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Απο μικρή με διέκρινε η αγάπη για τα μαθηματικά και τη τεχνολογία. Ακολούθησα σπουδές στο τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Εκεί ανακάλυψα το ενδιαφέρον μου για τους εφαρμοσμένους αλγορίθμους και μοντέλα στο τομέα της Υγείας. Αποφάσισα για τη διπλωματική μου εργασία να δουλέψω πάνω στο τομέα της Βιοπληφορικής. Αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να μεταβώ στη Γερμανία και να διετελέσω διδακτορική φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Δρέσδης. Εκεί σε συνεργασία με μια εταιρία βιοπληροφορικής υλοποίησα ένα σύστημα για την συσχέτιση φαρμάκων και πρωτεινών απο κλινικά δεδομένα και ονλάιν βιβλιοθήκες. Η επαφή μου με τις εταιρίες με έπεισε ότι αυτό που με ενθουσιάζει είναι να βλέπω τη δουλειά μου να παίρνει τη μορφή ενός προιόντος που χρησιμοποιείται και διευκολύνει το χρήστη. Η μετάβαση μου στην Αμερική συνέπεσε με την έξαρση της δημιουργίας προιόντων που σχετιζονται με την επιστήμη δεδομένων (data science). Η πληθώρα των ευκαιριών ανέλιξης με οδήγησε εκτός ακαδημίας.

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

Οι συνεχείς προκλήσεις, η δια-βίου μάθηση, η συναναστροφή με όλους όσους εμπλέκονται στη δημιουργία ενός προιόντος και οι ευκαιρίες ανέλιξης.

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Θα ήθελα να βοηθήσω όπως μπορώ νέους επιστήμονες και ιδιαίτερα γυναίκες να αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφορίες, μέσα και να λειτουργήσω όσο μπορώ σαν μέσο έμπνευσης για να επιλέξουν την επιστήμη δεδομένων, παρά τις προκλήσεις.