Προφίλ Εθελοντών

Προπτυχιακές Σπουδές

Λέρος, Ελλάδα

Μακρής Μανώλης

Προγραμματισμός & Η/Υ

Λίγα λόγια για εμένα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λέρο, σε ένα ακριτικό νησί όπου η πρόσβαση στο αστικό κέντρο απέχει αρκετά μίλια, όμως αυτό δεν με εμπόδισε να γνωρίσω τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής. Απο μικρή ηλικία, μεγάλωσα σε ένα σπίτι όπου πάντα υπήρχε ένας οικιακός υπολογιστής ξεκινώντας το ταξίδι με μια Amiga 500 του πατέρα μου. Όλος ο κόσμος μου άλλαξε, μόλις απέκτησα πρώτη φορά πρόσβαση στο διαδίκτυο το 1994 και με κέρδισε για πάντα το web design / web development. Είμαι απόφοιτος του πρώην ΑΤΕΙ Βιομηχανικής πληροφορικής Καβάλας και εργάζομαι επαγγελματικά ως προγραμματιστής, με βάση το νησί μου την Λέρο, στον τομέα ανάπτυξης διαδικτυακών εφαρμογών πιο συγκεκριμένα FrontEnd Engineering από το 2014. Υπήρξα από το 2016 για 3 χρόνια περιφερειακός διευθυντής ενός παραρτήματος Κυπριακής πολυεθνικής καταφέρνοντας να δημιουργηθεί Ελληνικό παράρτημα στο νησί μου. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα διαφορετικό μοντέλο εργασίας και απώτερος σκοπός μου να προσελκύσουμε Έλληνες επιστήμονες πληροφορικής στο παράρτημα μας στη Λέρο. Στα τρία αυτά χρόνια κατάφερα να προσλάβω σύνολο 11 άτομα, από την Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, Σάμο, Λέρο και να φτιάξω μια ομάδα προγραμματιστών πλάι στη θάλασσα και έτσι και έγινε. Ήμουν υπεύθυνος από το 2017-2019 για την εκπαίδευση τους, μαζί με άλλους συναδέλφους και δουλεύαμε σε projects μεγάλων πολυεθνικών από όλο το κόσμο απομακρυσμένα μαζί με άλλους συναδέλφους από Ρουμανία,Μολδαβία αναπτύσσοντας εφαρμογές σε συστήματα SAP. Πλέον , από τον Αύγουστο του 2019, εργάζομαι απομακρυσμένα ως frontend-engineer σε μια άλλη εταιρεία στις ΗΠΑ και παράλληλα ασχολούμαι ως UI/UX designer. Είμαι λάτρης της μουσικής, εθελοντής αιμοδότης, κομικοφάγος, geek.

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

Τον προγραμματισμό πάντα τον έβλεπα ίδιο με την σύνθεση μουσικής, μόνο που αντί για νότες χρησιμοποιούμε κώδικα. Έτσι λοιπόν, όπως και στη μουσική, η γνώση στον προγραμματισμό είναι ατελείωτη και αυτό με εξιτάρει.

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Θεωρώ πως μπορώ να βοηθήσω κάποιον/κάποια που θέλει να ακολουθήσει την επιστήμη της πληροφορικής δίνοντας συμβουλές από την εμπειρία μου στη βιομηχανία.