Προφίλ Εθελοντών

Διδακτορικές Σπουδές

Manchester, Ηνωμένο Βασίλειο

Μόσχου Μαριάνθη

Teaching Fellow in Mathematics

Λίγα λόγια για εμένα

Γεια σας! Λέγομαι Μαριάνθη, κατά κόσμον Μαίρη. Είμαι Μαθηματικός, αφού έχω τελειώσει την σχολή Μαθηματικών στο ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό στις Μαθηματικές Επιστήμες. Τώρα είμαι τελειόφοιτη Διδακτορική φοιτήτρια στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, Μαθηματική Φυσική για την ακρίβεια. Δεν είμαι μια “τρελή Μαθηματικός”, απλά ένα άτομο που πάντα αγαπούσε τις θετικές επιστήμες και αποφάσισε να εξιδεικευτεί στην μητέρα όλων, τα Μαθηματικά. Μου αρέσει να μεταφέρω την γνώση μου σε νέα μυαλά, γεγονός που με οδήγησε στην διδασκαλία, την οποία αγαπώ.

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

Η περιέργεια για το τι συμβαίνει γύρω μας με οδήγησε στις θετικές επιστήμες. Από κει και πέρα όλα πήραν τον δρόμο τους. Στο σχολείο τα Μαθηματικά προβλήματα έμοιαζαν με κουιζ…. αν δεν έβρισκα την λύση δεν ησυχαζα. Οπότε η επιλογή να σπουδάσω Μαθηματικά, και μετέπειτα να κάνω έρευνα στην Μαθηματική Φυσική ήταν μια φυσική επιλογή.

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Θεωρώ ότι η πλατφόρμα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τους μαθητές να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους που έχουν μια αξιοπρεπή πορεία στην επιστήμη και να απομυθοποήσουν κάποια πράγματα. Είναι εφικτό να καταφέρουμε πράγματα που φαντάζουν τρομακτικά, και είναι καλό να μιλάμε με ανθρώπους που έμπρακτα μπορούν να μας το υπενθυμίζουν. Αυτός είναι ο κύριος λόγος συμμετοχής μου σε αυτήν την δράση.