Προφίλ Εθελοντών

Διδακτορικές Σπουδές

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Παναγοπούλου Θεανώ

Μοριακή & Κυτταρική Βιολογία

Λίγα λόγια για εμένα

Έχω σπουδάσει μοριακή και κυτταρική βιολογία. Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης οπού και είχα την ευκαιρία να συνδυάσω τις προπτυχιακές σπουδές με το μάστερ μου, μέσω ενός προγράμματος που ονομάζεται MSci with Work Placement. Μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών μου σπουδών, ξεκίνησα την διδακτορική μου διατριβή στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου με θέμα τις μεταβολικές διαφορές μεταξύ λευχαιμικών και φυσιολογικών κυττάρων. Μετά την ολοκλήρωση της διατριβής μου πήγα στο Λος Άντζελες και εργάστηκα στο νοσοκομείο City of Hope όπου και ερεύνησα τις γονιδιακές και μοριακές διαφορές διαφορετικών σταδίων της Οξείας Λεμφοκυτταρικής Λευχαιμίας. Τέλος, επέστρεψα στη Μεγάλη Βρετάνια και εργάστηκα στο πανεπιστήμιο του UCL όπου εστίασα την έρευνά μου στις ανοσολογικές κυτταρικές θεραπείες κατά της λευχαιμίας. Πρόσφατα αποφάσισα να κάνω την στροφή προς τον κλάδο της Φαρμακοβιομηχανίας και γι’ αυτό τον λόγο τώρα εργάζομαι σε μια βιοτεχνολογική εταιρία που εστιάζει στις ανοσολογικές κυτταρικές θεραπείες κατά του μεταστατικού μελανώματος και κατά του μεταστατικού καρκίνου του πνεύμονα.

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

Από μικρή έτρεφα μεγάλη αγάπη προς την επιστήμη και συγκεκριμένα την Βιολογία οπότε η απόφαση να εστιάσω τις σπουδές μου σε αυτό τον κλάδο ήταν πολύ εύκολη.

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Η Ελένη Σινόπουλου είναι προσωπική μου φίλη και την εκτιμώ αφάνταστα σαν επιστήμων και σαν άνθρωπο. Είναι χαρά μου να συμβάλλω με οποίο τρόπο μπορώ σε αυτή την πλατφόρμα έτσι ώστε να βοηθήσουμε τις νέες γενιές να κατατοπιστούν και να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους.