Προφίλ Εθελοντών

Προπτυχιακές Σπουδές

Αθήνα, Ελλάδα

Ρόσσι Κωνσταντίνα

Βιοχημεία & Βιοτεχνολογία

Λίγα λόγια για εμένα

Γειά σας!Είμαι η Κωνσαντίνα, 23 χρονών, απόφοιτη του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τον Σεπτέμβρη 2020 ξεκινήσα το μεταπτυχιακό μου στις εγκληματολογικές επιστήμες στην Σκωτία. Στον ελεύθερό μου χρόνο λατρεύω το χορό, τη ζωγραφική και τη μαγειρική! Ολοκλήρωσα το MSc Forensic Science (University of Strathclyde) και επί του παρόντος εργαζόμενη ως Επιμελήτρια Ιατρικού κειμένου (Medical writer).

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με τις θετικές επιστήμες και με ενθουσίαζε ό,τι επεξηγεί τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος. Ο κλάδος μου επιτρέπει τη μελέτη όλων των βιολογικών συστημάτων και την κατανόηση των αλληλεπιδράσεων μεταξύ τους. Επίσης πάντα μου προκαλούσαν το ενδιαφέρον επαγγέλματα τύπου έρευνα ποινικών εγκλημάτων (CSI), έτσι επέλεξα ένα κλάδο που μπορεί να με βοηθήσει να τα κυνηγήσω.

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Όταν έψαχνα τι ήθελα να κάνω με τη ζωή μου δεν ήξερα ότι υπάρχει κάτι τόσο εξειδικευμένο στα ελληνικά πανεπιστήμια. Ελπίζω να βοηθήσω άλλους να αποφασίσουν τι θέλουν να σπουδάσουν συζητώντας τις εμπειρίες και τους στόχους μου.