Προφίλ Εθελοντών

Διδακτορικές Σπουδές

Λάρισα, Ελλάδα

Κυργιαφίνη Μαριάννα

Βιοχημεία & Βιοτεχνολογία – Γενετική της Ανδρικής Υπογονιμότητας

Λίγα λόγια για εμένα

Είμαι η Μαριάννα και αυτή τη στιγμή είμαι Υποψήφια Διδάκτωρ Γενετικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Πιο συγκεκριμένα, μελετώ τη γενετική βάση της ανδρικής υπογονιμότητας με στόχο την ανάπτυξη ενός τεστ το οποίο θα βασίζεται στην αξιολόγηση της γονιμότητας με απλή λήψη αίματος. Ταυτόχρονα συμμετέχω σε πολλά ακόμη πρότζεκτ με βασικό αντικείμενο τη γενετική. Ακόμη, είμαι απόφοιτος του τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα (Προηγμένες Πειραματικές και Υπολογιστικές Βιοεπιστήμες). Αγαπάω πολύ το αντικείμενο των σπουδών μου και ιδιαίτερα τις βιοπληροφορικές αναλύσεις και τη συγγραφή επιστημονικών άρθρων! Καθώς η συγγραφή γενικότερα ήταν αγαπημένη μου συνήθεια από παιδί, εκτός από επιστημονικά άρθρα, έχω ασχοληθεί επίσης με την αρθρογραφία πάνω σε σύγχρονα και επίκαιρα θέματα της επιστήμης (Εκλαϊκευμένη Επιστήμη) ώστε να φέρω σε επαφή όσο περισσότερο κόσμο γίνεται με αυτή καθώς με ενδιαφέρει ιδιαίτερα και η επικοινωνία της επιστήμης.

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

Στο Τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας μου δόθηκε η ευκαιρία να έρθω σε επαφή με πολλά και διαφορετικά επιστημονικά πεδία και οργανισμούς (Βιολογία, Χημεία, Φυσιολογία των οργανισμών κ.α.) αλλά τελικά με κέρδισε ο συναρπαστικός κόσμος της Βιολογίας και πιο συγκεκριμένα της Γενετικής. Η ιδέα του να μελετάς το γενετικό υλικό ενός οργανισμού και να μαθαίνεις πράγματα για αυτόν απλά και μόνο από μια αλληλουχία γραμμάτων, βάσεων, μου φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ελκυστική.

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Θυμάμαι τον εαυτό μου ως μαθήτρια και τις άπειρες απορίες μου σχετικά με το τι πραγματικά κάνει ένας Βιολόγος, Χημικός κτλ και πιστεύω πως η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να ενημερώσει τους μαθητές. Μέσα από το R.E.A.L. Science θα ήθελα να μιλήσω σε παιδιά για τον όμορφο κόσμο της επιστήμης, να τους μεταδώσω τον ενθουσιασμό μου και να τους βοηθήσω με οποιονδήποτε τρόπο!