Προφίλ Εθελοντών

Προπτυχιακές Σπουδές

Θεσσαλόνικη, Ελλάδα

Χολέβας Δημήτρης

Επιστήμη & Τεχνολογία Τροφίμων

Λίγα λόγια για εμένα

Στην τελευταία τάξη του λυκείου αντιλήφθηκα το ενδιαφέρον μου για την επιστήμη με αφορμή το μαραθώνιο των πανελληνίων. Το ενδιαφέρον αυτό συνεχώς αυξανόταν στις σπουδές μου παρόλο που είμαι άνθρωπος με πολλά ενδιαφέροντα και χόμπι. Στο παρών, έπειτα από υποτροφία που πήρα για εργασία σαν μαθητευόμενος ερευνητής στην Ισπανία, τώρα ετοιμάζομαι να ξεκινήσω το μεταπτυχιακό μου και έτσι να αφοσιωθώ και να αναπτυχθώ ακόμη περισσότερο ανακαλύπτοντας ακόμη ειδικότερα τα ενδιαφέροντα μου και αξιοποιώντας και εμπλουτίζοντας τις δυνατότητες που έχω αποκτήσει ως τώρα.

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

Το ενδιαφέρον μου για την επιστήμη με οδήγησε να επιλέξω να σπουδάσω την επιστήμη των τροφίμων. Όπως αποδείχθηκε, ήταν το ερέθισμα για μένα μαζί με τις εμπειρίες μου από την εργασία μου εντός κι εκτός συνόρων στο χώρο της επιστήμης τροφίμων, ώστε να αντιληφθώ πως με ενδιαφέρει το κομμάτι της έρευνας, των αναλύσεων και των εργαστηριακών τεχνικών και απαραίτητων λογισμικών όχι μόνο στο πλαίσιο των τροφίμων, που άλλωστε είναι εκ φύσεως αναπόφευκτα έντονα πολυεπιστημονικός κλάδος, αλλά και γενικότερα των συναφών επιστημών της χημείας και της βιολογίας.

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Μέσα από το ρόλο ενός επιστήμονα στα πρώτα του στάδια με ενδιαφέρει να ενημερώσω, να εμπνεύσω και να συμβουλεύσω νεότερους μου σε ζητήματα που πιθανότατα να έχω μια εμπειρία ώστε αυτοί να κατανοήσουν τις επιλογές τους, να κερδίσουν χρόνο και να αποφύγουν ίσως κάποια συνηθισμένα λάθη. Ακόμη, θεωρώ άκρως ενδιαφέρον και σημαντικό το εγχείρημα των δημιουργών του Real Science και θα ήθελα να επεκτείνω το δίκτυο ανθρώπων που γνωρίζω, να διδαχθώ από αυτούς και τις συμβουλές τους και να ενημερωθώ για τα δεδομένα που περιβάλλουν την καριέρα του επιστήμονα.