Προφίλ Εθελοντών

Προπτυχιακές Σπουδές

Ηράκλειο Κρήτης, Ελλάδα

Μαστρονικολής Στυλιανός

Ιατρική

Λίγα λόγια για εμένα

Είμαι φοιτητής Ιατρικής και βρίσκομαι στο τελευταίο έτος των προπτυχιακών μου σπουδών. Έχω συμμετάσχει ενεργά σε ιατρικά συνέδρια και ημερίδες, φοιτητικά και μη, ενώ παράλληλα έχω λάβει μέρος σε e-learning courses σε διεπιστημονικά πεδία σχετικά με την Ιατρική, όπως η Νανοϊατρική και η Ιατρική Στατιστική. Άλλοι τομείς ενασχόλησης μου είναι η ιατρική έρευνα και η ιατρική εκπαίδευση (μαθήματα σε φοιτητές μικρότερων ετών σε συνεργασία με τους διαδάσκοντες).

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

Η Ιατρική είναι ένας επιστημονικός κλάδος που έχει την ιδιότητας της άμεσης προσφοράς στην κοινωνία. Από την πιο απλή εξέταση μέχρι την πιο σύνθετη θεραπεία, η ιατρική προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής στον σύγχρονο άνθρωπο. Επιπλέον, διαθέτει το χαρακτηριστικό της διεπιστημονικότητας, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την βελτίωση της. Συνεπώς, ένας νέος/μία νέα που θέλει να προσφέρει άμεσα στον συνάνθρωπό του αλλά ενδιαφέρεται και για διαφορετικά πεδία επιστημονικής ενασχόλησης, μπορεί να διαλέξει την Ιατρική και να μείνει απόλυτα ευχαριστημένος/η από αυτήν.

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

O εθελοντισμός και η εκπαιδευτική διαδικασία είναι τομείς της προσωπικής μου αρεσκείας. Επιπρόσθετα θεωρώ ότι ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι ελλιπής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οπότε η πλατφόρμα της REAL SCIENCE είναι μία ευκαιρία για μένα να βοηθήσω στην ενημέρωση των νέων.