Προφίλ Εθελοντών

Μεταπτυχιακές Σπουδές

Λάρισα, Ελλάδα

Σκυβαλίδας Δημήτρης

Βιολογία

Λίγα λόγια για εμένα

Είμαι Βιοχημικός-Βιοτεχνολόγος με ερευνητικό ενδιαφέρον την Ανοσολογία. Αποφοίτησα από το τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στο τμήμα Ιατρικής του ίδιου Πανεπιστημίου. Στα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται η Ανοσολογία, η διατροφή και τα φάρμακα. Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με τον αθλητισμό ενώ παράλληλα είμαι διαιτητής ποδοσφαίρου.

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

Πριν κάποια χρόνια όταν είχε έρθει η ώρα να αποφασίσω στο Λύκειο ποια καριέρα θα ήθελα να ακολουθήσω και τι πρέπει να σπουδάσω δεν ήμουν σίγουρος. Ήξερα ότι μου άρεσε η Βιολογία και οι Επιστήμες Υγείας ωστόσο δεν είχα ακούσει ποτέ κάποιον να αναλύει λεπτομερώς τις διάφορες σχολές και τα προτερήματα τους στον συγκεκριμένο τομέα. Όταν ανακάλυψα το τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας ενθουσιάστηκα με την πληθώρα πραγμάτων που ο κλάδος αυτός αλληλεπιδρά και στα οποία εμπλέκεται.

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Στην Ελλάδα θεωρώ ότι έχουμε μια ελλειπή ενημέρωση σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Για τον λόγο αυτό θέλω να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο τα νέα παιδιά να ακολουθήσουν την κατεύθυνση που θέλουν εξηγώντας τους, όσο το καλύτερα μπορώ και γνωρίζω, του τι σημαίνει έρευνα και να απαντήσω σε οποιαδήποτε απορία τους.