Προφίλ Εθελοντών

Διδακτορικές Σπουδές

Αθήνα, Ελλάδα

Οικονομίδης Σπύρος

Βοτανική

Λίγα λόγια για εμένα

Ξεκίνησα τις σπουδές μου το 2014 στο Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γρήγορα το ενδιαφέρον μου στράφηκε στην επιστήμη των φυτών που εκείνη την περίοδο ήταν ο κλάδος με τον οποίο είχα τη μικρότερη επαφή οπότε και τράβηξε το ενδιαφέρον μου. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου (2018-2019) συνέχισα να δουλεύω στο εργαστήριο φυσιολογίας φυτών και στην τράπεζα σπερπάτων του τμήματος ενώ το καλοκαίρι του 2020 ξεκίνησα τη Διδακτορική μου Διατριβή στον Τομέα Βοτανικής του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο: Αναπαραγωγική βιολογία των ορχιδεών της Ελλάδας. Το ερευνητικό μου ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στην βιολογία αναπαραγωγής και στην εξέλιξη των ορχιδεών της Ελλάδας καθώς επίσης και στην βιολογία διατήρησης των σπάνιων και κινδυνευόντων φυτών της χώρας.

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

Πάντα με ενθουσίαζε η έρευνα και η αναζήτηση νέων δεδομένων, ταυτόχρονα μέσα από τους καθηγητές και ερευνητές που είχα και έχω τη τύχη να συνεργάζομαι βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την επιστήμη της βιολογίας διατήρησης τα παραπάνω σε συνδιασμό με τα μοναδικά, για το φυτικό βασίλειο, χαρακτηριστικά των ορχιδεών με έστρεψαν στην μελέτη αυτής της ομάδας ήδη από το 2015, όσο ακόμα ήμουν προπτυχιακός φοιτητής.

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Πιστεύω πως υπάρχουν πολλά κενά στη πληροφόρηση σχετικά με τις επιστήμες περιβάλλοντος και της αυξανόμενης αξίας που αυτές παίζουν στην καθημερινότητα μας. Με τη κλιματική αλλαγή στη πόρτα μας και τη βιοποικιλότητα να δέχεται σημαντικά χτυπήματα κάθε χρόνο η στροφή νέων ανθρώπων προς την διατήρηση τόσο τόσο των μάκρο όσο και των μικροοργανισμών αποτελεί επιτακτική ανάγκη.