Προφίλ Εθελοντών

Μεταπτυχιακές Σπουδές

Ηράκλειο Κρήτης, Ελλάδα

Δρίβα Ολυμπία

Μοριακή Βιολογία

Λίγα λόγια για εμένα

Είμαι η Ολυμπία, και λατρεύω τη Βιολογία. Σπούδασα στην Πάτρα και ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Κρήτη, με μια μικρή ενδιάμεση στάση στη Δανία για Erasmus. Ερευνητικά έχω ασχοληθεί κυρίως με τη Μοριακή Βιολογία των εντόμων, ενώ καταπιάστηκα και λίγο με την αυτο-οργάνωση χημικών μορίων στα πλαίσια της Προέλευσης της Ζωής. Εκτός εργαστηρίου διαβάζω οτιδήποτε έχει να κάνει με Συνθετική Βιολογία, Αστροβιολογία, Βιοτεχνολογία, και Εξέλιξη. Φυσικά δεν ασχολούμαι μόνο με την επιστήμη! Στον ελεύθερο χρόνο μου πλέκω μανιωδώς και μαγειρεύω όσους πιο πολλούς κεφτέδες χωρίς κρέας μπορεί να κατεβάσει η φαντασία μου.

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

Από μικρή είχα μεγάλο ενδιαφέρον για οτιδήποτε επιστημονικό. Ο βιολόγος που είχα στο Γυμνάσιο όμως ήταν αυτός που μου καλλιέργησε την αγάπη και το θαυμασμό για τη Βιολογία ειδικότερα. Μέσα από τις σπουδές και την έρευνά μου ικανοποιώ την ανάγκη μου για μάθηση, εξερεύνηση, και δημιουργία.

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Ως μαθήτρια αναζητούσα πληροφορίες για την επιστήμη και τους επιστήμονες με κάθε τρόπο, αναγνωρίζω επομένως την ανάγκη των μαθητών για επαφή με άτομα σαν εμένα. Ως Βιολόγος πάλι, στην πορεία της ακαδημαϊκής μου καριέρας οι στιγμές που μου έδωσαν τη μεγαλύτερη χαρά ήταν αυτές που επικοινωνούσα την επιστήμη μου. Είμαι ενθουσιασμένη να το κάνω ξανά μέσα από την πλατφόρμα του R.E.A.L. Science!