Προφίλ Εθελοντών

Μεταπτυχιακές Σπουδές

Leeds, Ηνωμένο Βασίλειο

Αθανασούλης Χρήστος

Οδοντιατρική & Επικοινωνία της Επιστήμης

Λίγα λόγια για εμένα

Καλωσορίσατε στο προφίλ μου! Επιτρέψτε μου να συστηθώ. Με λένε Χρήστο, αποφοίτησα από το Τμήμα Οδοντιατρικής της Θεσσαλονίκης το 2021 και αυτή την περίοδο εργάζομαι ως οδοντίατρος στην Αγγλία, τόσο στο εθνικό σύστημα υγείας όσο και ιδιωτικά. Παράλληλα, κάνω το μεταπτυχιακό μου δίπλωμα στη Χειρουργική Στόματος στο Μάντσεστερ και είμαι εγγεγραμμένος στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Επικοινωνίας της Επιστήμης του ΕΑΠ. Παράλληλα με τη βασική μου δουλειά, κάνω εκφωνήσεις (voice-overs), καθώς και το podcast «Γνώση Σ’ Αυτόν», που έχει υπάρξει 2 φορές υποψήφιο για το βραβείο καλύτερου podcast σε φεστιβάλ (TDF23, TiFF63). Είχα επίσης την τιμή να είμαι ο δημιουργός του «Ανιχνεύοντας το Παρελθόν», του πρώτου podcast υπό την αιγίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είχα κάνει επίσης για αρκετά χρόνια stand-up comedy, καθώς και πολύ πολύ εθελοντισμό. Ξέρω πώς είναι να δίνεις Πανελλαδικές. Ξέρω πώς είναι να σπουδάζεις Επιστήμες Υγείας στην Ελλάδα. Ξέρω πώς είναι να βγαίνεις στο χάος της αγοράς εργασίας και να προσπαθείς να αποφασίσεις αν θα μείνεις στην Ελλάδα ή θα πας στο εξωτερικό. Θα χαρώ πολύ να συζητήσουμε όλες σου τις ανησυχίες και να λύσω όσες απορίες υπάρχουν!

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

Αγαπώ την επιστήμη, από μικρό παιδί έχω μια έμφυτη περιέργεια, μια έμφυτη τάση να μαθαίνω νέα πράγματα και να δημιουργώ. Η εκπομπή μου επιτρέπει να μαθαίνω νέα πράγματα, ΕΝΩ δημιουργώ. Και η Οδοντιατρική μου επιτρέπει να βρίσκομαι στον χώρο της υγείας και να θεραπεύω ανθρώπους, πράγμα που θεωρώ τεράστιο δώρο για μένα.

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Θα ήθελα πάρα πολύ να υπήρχε ένα R.E.A.L. Science όταν ήμουν εγώ μαθητής, για να μπορούσα να γνωρίσω τις επιστήμες μέσα από τα μάτια έμπειρων και χαρισματικών ανθρώπων. Τώρα που υπάρχει, είναι σχεδόν χρέος μου να το στηρίξω και να σταθώ στο πλευρό των σημερινών μαθητών και αυριανών επιστημόνων! Επιπλέον, η αλληλεπίδραση με τα παιδιά, δεν κάνει καλό μόνο σε εκείνα. Κάνει πολύ καλό και σε εμάς!