Προφίλ Εθελοντών

Διδακτορικές Σπουδές

Χαλκίδα, Ελλάδα

Σμπιράκη Αφροδίτη

Κτηνιατρική

Λίγα λόγια για εμένα

Είμαι κτηνίατρος, διδάκτορας της Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ, στον τομέα της Παθολογίας. Εργάζομαι τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Χαλκίδας (ΥΠ.Α.Α.Τ.), που είναι το εθνικό εργαστήριο αναφοράς για τη Σαλμονέλα και τη Μικροβιακή Αντοχή, ως προϊσταμένη του εργαστηρίου. Η εμπειρία μου στην κτηνιατρική μικροβιολογία σε συνδυασμό με ανάλογη εμπειρία στη διαχείριση συστημάτων ποιότητας, καθώς και σε θέσεις επιθεωρήτριας ειδικών θεμάτων σε υπηρεσίες του Κράτους, συνιστά εργαλείο εκπαίδευσης και επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές και φοιτητές, στο πλαίσιο του εθελοντισμού, που επιλέγω πάντα να υποστηρίζω. Προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως μέντορας σε διεθνές πρόγραμμα, υπό την αιγίδα του World Giftedness Center, καθώς και στην ομάδα Greek Women in STEMM.

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

Η καριέρα μου έως σήμερα, ήταν συνδυασμός συνειδητών επιλογών και τυχαίων γεγονότων, με γνώμονα την αγάπη μου για τις επιστήμες και για την ιατρική επιστήμη ειδικότερα. Η μεθοδικότητα που απαιτεί η εξειδίκευσή μου είναι και ο κύριος λόγος που με κρατά προσηλωμένη, ενώ η διαρκής εξέλιξη στις διαθέσιμες τεχνογνωσίες κρατά το ενδιαφέρον μου ζωηρό.

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Στηρίζω κάθε δράση που αποσκοπεί στη συμβολή για τη βελτίωση της νέας γενιάς, γεγονός που θεωρώ ότι είναι ευχαρίστηση, υποχρέωση και ευθύνη μου.