Προφίλ Εθελοντών

Μεταπτυχιακές Σπουδές

Αθήνα, Ελλάδα

Μπουρλιός Στέφανος

Ιατρική

Λίγα λόγια για εμένα

Μετά την αποφοίτηση απο την ιατρική σχολή του ΑΠΘ, ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην “Ασκηση, Εργοσπειρομετρία & Αποκατάσταση” στο τμήμα ιατρικής και ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και προετοιμάζω την έναρξη των διδακτορικών μου σπουδών. Ως ειδικευόμενος Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης έρχομαι σε επαφή με ασθενείς που έχουν χάσει ένα μέρος της λειτουργικότητάς τους λόγω διάφορων ασθενειών του νευρικού, μυοσκελετικού και καρδιοαναπνευστικού συστήματος. Στο πλαίσιο της στενής διεπιστημονικής συνεργασίας της ομάδας αποκατάστασης, εργαζόμαστε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των επιπλοκών και την επίτευξη της βέλτιστης λειτουργικής ικανότητας και ποιότητας ζωής των ασθενών, τόσο σε οξύ όσο και σε χρόνιο στάδιο νόσου.

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

Παντα αναζητούσα εξηγήσεις για φυσικά φαινόμενα και συμπεριφορές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη βιολογία, ενώ συνάμα έτρεφα ιδιαίτερη αγάπη για την κίνηση και την ανθρώπινη απόδοση. Η ιατρική αποτέλεσε επιλογή-ομπρέλα, μέσω της οποίας ανακάλυψα την αγάπη μου για τις νευροεπιστήμες, και κατόπιν για την αποκατάσταση, αφού συνδυάζει τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της κίνησης και της συμπεριφοράς και σκοπεύει στη βελτιστοποίησή της μέσω της νευροπλαστικότητας. Στη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών μου ανακάλυψα τη μαγεία της κλινικής και εργαστηριακής έρευνας και έκτοτε προσπαθώ να την συνδυάσω με την κλινική ιατρική με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Η επιλογή καριέρας ήταν και είναι για μένα μια ιδιαίτερα περίπλοκη διαδικασία η οποία εξελίσσεται καθημερινά. Θα ήθελα να βοηθήσω νέους ανθρώπους να ενθουσιαστούν με τον κόσμο της επιστημης και να μυηθούν στον επιστημονικό τρόπο σκέψης. Μέσω των εμπειριών μου θα ήθελα να απομυθοποιήσω την γρήγορη εξειδίκευση και να αναδείξω τον πλούτο της διεπιστημονικής εκπαίδευσης και την ευελιξία της ευρύτερης επιστημονικής παιδείας.