Προφίλ Εθελοντών

Διδακτορικές Σπουδές

Μόναχο, Γερμανία

Κακαβούλια Μαρία - Ανθή

Διδακτορική φοιτήτρια & Research Assistant στο τμήμα Βιοχημείας στην Κτηνιατρική σχολή στο LMU

Λίγα λόγια για εμένα

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας ΑΠΘ και ύστερα από την ολοκλήρωση του Μεταπτυχιακού μου στον τομέα των βλαστοκυττάρων, θέλησα να εξειδικευτώ σε ένα νέο και πολλά υποσχόμενο πεδίο. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στην έρευνα πάνω στα εξωκυτταρικά κυστίδια που εκκρίνονται από βλαστοκύτταρα και στον ρόλο τους στο ανοσοποιητικό σύστημα και στον καρκίνο. Προσπαθώ να ενημερώνομαι διαρκώς για τις νέες εξελίξεις στην Βιολογία, την Ιατρική και την Φαρμακευτική και να αποκτώ καινούριες δεξιότητες και γνώσεις μέσω training και workshops. Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια και λατρεύω τα ζώα.

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

Ο λόγος που με οδήγησε στην επιλογή αυτής της καριέρας είναι η αγάπη για την έρευνα, βασική και κλινική, αλλά και των πεδίων που την περιβάλλουν και συνδεόνται άρρηκτα μαζί της (Quality Control, Regulatory Affairs, GMP κ.ά)

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Δυστυχώς, είναι γεγονός πως ο επαγγελματικός προσανατολισμός στα σχολεία είναι ελλιπής και αρκετοί μαθητές είναι μπερδεμένοι σχετικά με το τι επάγγελμα θα ήθελαν να ακολουθήσουν. Θα χαρώ, λοιπόν, ιδιαίτερα να βοηθήσω όσους μαθητές σκέφτονται να ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα, λύνοντας όλους τους προβληματισμούς και εξηγώντας τις μελλοντικές επαγγελματικές δυνατότητες που μπορεί να τους προσφέρει η Βιολογία.