Προφίλ Εθελοντών

Μεταπτυχιακές Σπουδές

Λευκωσία, Κύπρος

Χατζηαντωνίου Αγγελική

Γενετική Βιολογία

Λίγα λόγια για εμένα

Είμαι η Αγγελική και είμαι τελοιόφοιτη φοιτήτρια Γενικής Βιολογίας, όπου το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσω μεταπτυχιακές σπουδές στο τομέα της Βιολογίας του Καρκίνου με έμφαση στην ανοσολογία. Ως ανήσυχο πνεύμα αναζητώ νέες ευκαιρίες και διεξόδους για να επικοινωνήσω με σαφή τρόπο τα επιστημονικά ευρήματα στο κοινό. Τον ελευθερό μου χρόνο ασχολούμαι με δραστηριότητες που με γεμίζουν ψυχικά ενώ συμμετέχω ως ομαδάρχης-εθελόντρια στο Τμήμα Νέων του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού.

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

Από πολύ νεαρή ηλικία το αγαπημένο μου μάθημα ήταν η Βιολογία, διότι απαντούσε με μεγάλη ευστοχία σε προσωπικά μου ερωτήματα για την οργάνωση και τη λειτουργία της ζωή σε όλες τις βαθμίδες. Με το πέρας των χρόνων, αντιλήφθηκα ότι οι σπουδές μου σε αυτό τον τομέα αλλά και η έρευνα κάθε παθολογικής απόκλισης από το “βιολογικά φυσιολογικό”…ήταν φυσικό επόμενο! Μεταξύ των άλλων, η ενασχόληση μου με το ερευνητικό πεδίο κρύβει μία ανάγκη προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και ανάδειξης νέων γνώσεων με σκοπό την αξιοποίησή τους σε κλινικό επίπεδο.

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Στο R.E.A.L science μου δίνεται η δυνατότητα να εμπνευστώ και να εμπνεύσω! Η επιλογή επαγγελματικής διαδρομής αποτελεί καίριας σημασίας ζήτημα, του οποίου τα θεμέλια πρέπει να χτίζονται μεθοδικά και μέσω στοχευμένης καθοδήγησης. Η ορθή ενημέρωση σε συνδυασμό με την παροχή ερεθισμάτων, συνδράμουν στη διαμόρφωση μίας πληρέστερης άποψης για τον επιστημονικό κόσμο, απεγκλωβίζοντας τα νέα παιδιά από το πλαίσιο της στείρας αποστήθισηςκαι των λανθασμένων εντυπώσεων. Άλλωστε θεωρώ ότι ο συναρπαστικός κόσμος της Βιολογίας μας περιμένει να τον ανακαλύψουμε και να τον βελτιώσουμε!