Προφίλ Εθελοντών

Διδακτορικές Σπουδές

Τρέντο, Ιταλία

Πουλέντζας Γεώργιος

Μοριακή Φαρμακολογία – Επιμεταγραφομική

Λίγα λόγια για εμένα

Ονομάζομαι Γεώργιος Πουλέντζας και κατάγομαι από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Τον Νοέμβριο του 2019 αποφοίτησα από το Τμήμα Φαρμακευτικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και προχώρησα σε μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τις οποίες ολοκλήρωσα το 2021. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιώ τις διδακτορικές μου σπουδές στο Centre of Integrative Biology του Πανεπιστημίου του Τρέντο στη βόρεια Ιταλία. Για εμένα, η ενασχόληση με τον τομέα της ανάπτυξης αντικαρκινικών φαρμάκων έχει έντονο προσωπικό ενδιαφέρον, καθώς θεωρώ πολύ μεγάλο προσωπικό κέρδος το συνεισφέρω κι εγώ όσο περισσότερο γίνεται στη βελτίωση της ζωής ασθενών που έρχονται αντιμέτωποι με ένα τόσο μεγάλο και δύσκολο εμπόδιο. Μετά το τέλος του διδακτορικού μου, θα ήθελα να συνεχίσω να ασχολούμαι ερευνητικά με το ίδιο αντικείμενο, συνεισφέροντας στην ανακάλυψη φαρμάκων έναντι καινοτόμων στόχων όσον αφορά τον καρκίνο.

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

Από το πρώτο έτος της Φαρμακευτικής, το κύριο ενδιαφέρον μου ήταν να ασχοληθώ ερευνητικά με τον τομέα, χωρίς να έχω κάποιο ιδιαίτερα σαφές πεδίο ενδιαφέροντος τότε. Περίπου το 3ο έτος ακολούθησα μία σειρά μαθημάτων στην Επιγενετική και ο τρόπος που επιγενετικοί και επιμεταγραφικοί παράγοντες δρουν στο παρασκήνιο και καθορίζουν με τον δικό τους τρόπο κυτταρικές λειτουργίες με συνάρπασε. Μία προσωπική εμπειρία ήταν το τελευταίο λιθαράκι που χρειαζόταν για να με “σπρώξει” προς την επιγενετική/επιμεταγραφική έρευνα στον καρκίνο.

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Εκτός από συμβουλές φίλων, δεν είχα ποτέ καθοδήγηση ή κάποια ενημέρωση για το τι σημαίνει και τι περιλαμβάνει το να δουλεύεις ερευνητικά σε κάποιο πεδίο. Επομένως, θέλω από τη μεριά μου, όσο μπορώ, να βοηθήσω νέους μαθητές σε αυτό τον τομέα, προσφέροντας συμβουλές και παρότρυνση προς ερευνητικούς κλάδους.