Προφίλ Εθελοντών
Διδακτορικἐς Σπουδές
Cambridge, Ηνωμένο Βασίλειο
Τριανταφυλλίδου Χαρά
Γλωσσολογία
Λίγα λόγια για εμένα
Είμαι πρωτοετής διδακτορική φοιτήτρια και υπότροφος Gates στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Επιπλέον είμαι αναπλώτρια λεκτόρισσα στο Anglia Ruskin University και καθηγήτρια νεοελληνικής γλώσσας στο Trinity College Dublin. Η έρευνά μου ασχολείται με τον ρολο της προσωδίας και του κοινωνικοοικονομικού επιπέδου στην ανάγνωση. Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η χρήση της προσωδίας στην αθόρυβη ανάγνωση (κοινώς, όταν διαβάζουμε “από μέσα μας”) και σκοπεύω να πραγματοποίησω την έρευνά μου με δίγλωσσα παιδιά. Δραστηριοποιούμαι επίσης στον φεμινιστικό χώρο και συγκεκριμένα στον τομέα ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων της ΦΥΛ.ΙΣ Α.Π.Θ. και θα είμαι η αρχισυντάκτρια του περιοδικού “The Scholar” που εκδίδεται από φοιτητ@ και αποφοιτ@ της υποτροφίας Gates για το 2022. Λατρεύω τα video games, το μακιγιάζ, τα μουσεία, και το να καταστρέφω την ακαδημαϊκή μου υπόληψη ποστάροντας memes.
Γιατί διάλεξα την καριέρα μου
Ήμουν στο τρίτο έτος των προπτυχιακών μου σπουδών, όταν μια καθηγήτρια μου πέταξε το υπονοούμενο ότι θα καταλήξω να κάνω διδακτορικό. Το αρνήθηκα κατηγορηματικά και γενικά πίστευα ότι “δεν είμαι εγώ για τέτοια”. Όταν τελείωσα τη σχολή, κατάλαβα πόσο πολύ μου έλειπε ο χώρος του πανεπιστημίου. Στο πρώτο εξάμηνο του μεταπτυχιακού, κατά τη διάρκεια του οποίου δίδασκα κιόλας, το είχα πάρει πλέον απόφαση ότι ήθελα να συνεχίσω σε διδακτορικές σπουδές και να ασχοληθώ με την έρευνα και την διδασκαλία. Στόχος μου πλέον είναι να γίνω καθηγήτρια σε κάποιο πανεπιστήμιο. Νομίζω πως όλο αυτό πηγάζει από την εσωτερική μου ανάγκη να προσφέρω και να κάνω τις ζωές των ανθρώπων έστω και λίγο καλύτερες.
Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science
Είμαι ενεργή ως εθελόντρια από το 2014 και πλέον είμαι εθελόντρια mentor σε κάποιες πρωτοβουλίες. Ξεκίνησα σαν παιδί του δημοσίου σχολείου, χωρίς συγκεκριμένη καθοδήγηση, και απλά σπούδασα αυτό που αγαπούσα. Περικυκλωνόμουν ωστόσο και από φωνές που με απέτρεπαν από αυτή την πορεία και αναγνωρίζω τις ανησυχίες που γεννιούνται μέσα σε αυτή την “παραφωνία”. Για ένα νέο άτομο, αυτή είναι μια δύσκολη αλλά και κρίσιμη φάση, στην οποία χρειάζεται στήριξη και μια φωνή ενσυναίσθησης και λογικής. Ευελπιστώ να γίνω αυτή η φωνή!