Προφίλ Εθελοντών

Προπτυχιακές Σπουδές

Ιωάννινα, Ελλάδα

Κολύβα Γεωργία - Μαρία

Παιδαγωγικά

Λίγα λόγια για εμένα

Είμαι εκπαιδευτικός προσχολικής εκπαίδευσης, απόφοιτη του τμήματος Παιδαγωγικού Νηπιαγωγών στα Ιωάννινα. Ασχολούμαι ενεργά με την Εκπαιδευτική Ρομποτική (STEAM/STEM) για τις βαθμίδες τόσο του Νηπιαγωγείου όσο και του Δημοτικού και με τις ΤΠΕ, καθώς η πτυχιακή μου εργασία είχε θέμα με τις ΤΠΕ και το Mentoring. Ακόμη, έχω παρακολουθήσει ετήσιο πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Έχω παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδριών σχετικά με τον κλάδο μου και τις παραπάνω εξειδικεύσεις και προσπαθώ να ενημερώνομαι συνεχώς.

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

Από πάντα ήθελα να ασχοληθώ με την εκπαίδευση. Η εκπαίδευση είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στην ζωή μας, είτε είμαστε παιδιά είτε ενήλικοι, καθώς πρέπει συνεχώς να ενημερωνόμαστε και να εξελισσόμαστε τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά.

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχω γιατί θα ήταν χαρά μου να δώσω συμβουλές σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τον παιδαγωγικό τομέα επαγγελματικά. Ο επαγγελματικός προσανατολισμός, ο οποίος αποτελεί κομμάτι του προγράμματος, είναι βασικός και μας βοηθάει να είμαστε ευτυχισμένοι. Έχω παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια με εναλλακτικές ευκαιρίες για τους εκπαιδευτικούς και θα ήθελα να μοιραστώ τις γνώσεις μου.