Προφίλ Εθελοντών

Διδακτορικές Σπουδές

Πειραιάς, Ελλάδα

Ιωάννου Μιχάλης

Παιδαγωγικά

Λίγα λόγια για εμένα

Σπούδασα Νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και απέκτησα μεταπτυχιακό τίτλο στις Φυσικές Επιστήμες, το Περιβάλλον και την Τεχνολογία από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Από το 2015 εργάστηκα σε Ερευνητικά Προγράμματα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και από το 2020 υπηρετώ την έρευνα και την Προσχολική Εκπαίδευση στο Νηπιαγωγείο Αγίων Ασωμάτων Αίγινας. Αυτή τη στιγμή είμαι υποψήφιος Δρ. του Πανεπιστημίου Πατρών στην Διδακτική των Φυσικών Επιστημών. Τα κύρια ερευνητικά μου ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την Εκπαίδευση STEAM, την Διδακτική των Φυσικών Επιστημών, τις Εκπαιδευτικές Επιστήμες και την Εκπαιδευτική Ρομποτική.

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

Από πολύ νωρίς στην ζωή μου γνώριζα πως θέλω να γίνω εκπαιδευτικός. Ο πατέρας μου ως εκπαιδευτικός ήταν εκείνος που μου έδωσε τα πρώτα ερεθίσματα. Όσο περνούσαν τα χρόνια ανακάλυψα το ενδιαφέρον μου για τις Θετικές Επιστήμες. Έτσι, επέλεξα να ακολουθήσω την προσχολική εκπαίδευση με έμφαση στις Θετικές Επιστήμες!

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Στόχος μου είναι η ενίσχυση των Θετικών Επιστημών στην προσχολική εκπαίδευση και μέσα από την πρωτοβουλία της πλατφόρμας πιστεύω πως θα μπορέσουν να αντλήσουν έμπνευση παιδιά, φοιτητές και εκπαιδευτικοί!