Προφίλ Εθελοντών

Μεταπτυχιακές Σπουδές

Χανιά Κρήτης, Ελλάδα

Τζιλιβάκη Μαρία

Φιλόλογος – Επαγγελματική Σύμβουλος

 

Λίγα λόγια για εμένα

Αποφοίτησα το 2017 από τη Φιλοσοφική Σχολή Ρεθύμνου (Τμήμα Φιλολογίας).Το 2016 πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο Γενικό Λύκειο Αλικιανού Χανιών, όπου συνειδητοποίησα ότι η διδασκαλία και η επαφή μου με τα παιδιά με γεμίζει ολοκληρωτικά . Εδώ και τέσσερα χρόνια εργάζομαι ως φιλόλογος στον ιδιωτικό τομέα και κατέχω φροντιστηριακή εμπειρία .Αυτά τα τέσσερα χρόνια δίδαξα σε αρκετούς μαθητές,οι οποίοι μου εξέφρασαν τις ανησυχίες τους , καθώς και το άγχος τους για το επαγγελματικό τους μέλλον . Με θλίψη διαπιστώνω πως πολλοί νέοι σήμερα δυσκολεύονται να επιλέξουν κατεύθυνση και σχολή .

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

Έτσι, πήρα την απόφαση να ειδικευτώ στον επαγγελματικό προσανατολισμό και το 2021 έγινα κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου « Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Συμβουλευτική» του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Δούλεψα για 10 μήνες ως Επαγγελματικός Σύμβουλος σε ένα Κ.Δ.Β.Μ .Παράλληλα , έχω παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια που σχετίζονται με τις μαθησιακές δυσκολίες , την ψυχολογία των νέων και τις πρώτες βοήθειες . Πλέον είμαι έτοιμη να μεταλαμπαδεύσω τις γνώσεις μου στους μαθητές , να τους βοηθήσω ψυχολογικά και να τους κατευθύνω επαγγελματικά .

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Αποφάσισα να γίνω εθελόντρια στο real science ,διότι το αντικειμενικό ασχολίας της οργάνωσης σχετίζεται άμεσα με τις μεταπτυχιακές μου ικανότητες . Παράλληλα μου αρέσει να συνεισφέρω, να μοιράζομαι τις απόψεις μου με τους γύρω μου ,καθώς και να επικοινωνώ με τους ανθρώπους .