Προφίλ Εθελοντών

Μεταπτυχιακές Σπουδές

Στοκχόλμη, Σουηδία

Βασιλειάδη Ελένη

Παιδαγωγική

Λίγα λόγια για εμένα

Είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια συγκριτικής παιδαγωγικής και διεθνούς εκπαίδευσης και στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με το μεταπτυχιακό μου διδάσκω την ελληνική γλώσσα στο ΤΕΓ (Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας) της Στοκχόλμης σε παιδιά μεταναστών στις τάξεις του δημοτικού. Το ερευνητικό πεδίο που με ενδιαφέρει είναι η τεχνική εκπαίδευση στην Ελλάδα και στη Σουηδία. Χόμπι μου είναι η αστρονομία.

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

Ένα από τα όνειρα των περισσότερων παιδιών σχετικά με την επαγγελματική τους πορεία είναι να γίνουν δάσκαλοι ή δασκάλες. Εγώ παρόλα αυτά δεν ήμουν ένα από αυτά τα παιδιά. Όμως τρία από τα ενδιαφέροντά μου με οδήγησαν στο μονοπάτι της Παιδαγωγικής. Αρχικά, το ενδιαφέρον μου να ακολουθήσω κοινωνικές σπουδές, θεωρώντας πως έτσι θα μπορέσω να μελετάω για την κοινωνία, να προσφέρω σε αυτή και κατ’ επέκταση να την κάνω έμπρακτα καλύτερη. Έπειτα, η αγάπη μου για τις θετικές επιστήμες με οδήγησε στον στόχο να μεταδώσω αυτή την αγάπη σε άλλους και τέλος, η επιθυμία μου να ασχοληθώ με την ηλικιακή ομάδα παιδιών Δημοτικού.

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Η ερώτηση ‘’Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;’’ ήταν η ερώτηση που με δυσανασχετούσε σε όλη μου η μαθητική ζωή γιατί μου άρεσαν πάντα πολλά και διαφορετικά επαγγέλματα. Ωστόσο, ακόμα και αν εγώ η ίδια αντιμετώπιζα δυσκολίες στο να επιλέξω σε ποια σχολή θα ήθελα να εισαχθώ, ήδη από τη Γ’ Γυμνασίου που διδάχτηκα το μάθημα του επαγγελματικού προσανατολισμού, έψαχνα μόνη μου πώς λειτουργεί το σύστημα με τις κατευθύνσεις και τις σχολές στο Λύκειο και βοηθούσα τους συμμαθητές/ συμμαθήτριες μου να σκεφτούν τι θα ενδιέφερε τους ίδιους. Μέσω του R.E.A.L Science, θα ήθελα να βοηθήσω εξίσου τους μαθητές/μαθήτριες να έρθουν αρχικά σε επαφή με λεπτομέρειες του κλάδου μου και σε δεύτερο επίπεδο να συνειδητοποιήσουν ότι κάθε τους επιλογή μπορεί να τους οδηγήσει σε πολλά μονοπάτια, χωρίς αυτό να θεωρείται λάθος ή αποτυχία.