Προφίλ Εθελοντών

Μεταπτυχιακές Σπουδές

Ηράκλειο Κρήτης, Ελλάδα

Αγαπάκη Μαρία

Παιδαγωγικά, Ιατρική (Νευροεπιστήμες)

Λίγα λόγια για εμένα

Σπούδασα Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Πατρών και συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Εγκέφαλος και Νους” της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τώρα δουλεύω ως ερευνητικός συνεργάτης στο εργαστήριο του κ.Παπατζίκη στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Όσλο της Νορβηγίας, το οποίο εστιάζει σε ερευνητικά θέματα που εντάσσονται στους τομείς των Νευροεπιστημών, της Ψυχολογίας και της Μουσικής. Τα κύρια ερευνητικά μου ενδιαφέροντα αφορούν τους κλάδους της Αναπτυξιακής και Κλινικής Νευροεπιστήμης και συγκεκριμένα εστιάζουν στους εξής τομείς: νευροπλαστικότητα και μουσική, μουσική και βρεφικός εγκέφαλος, πρώιμη διάγνωση και θεραπεία των νευροαναπτυξιακών διαταραχών (αυτισμός, ΔΕΠΥ).

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

Το μεγάλο μου ενδιαφέρον για τις νευροεπιστήμες ξεκίνησε κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών μου σπουδών, όταν διδάχθηκα για πρώτη φορά το μάθημα «Εισαγωγή στις Νευροεπιστήμες». Από τότε ξεκίνησε η μεγάλη μου επιθυμία να καταλάβω εις βάθος τον ανθρώπινο εγκέφαλο και τη λειτουργικότητά του.

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Το R.E.A.L. Science είναι μια ευκαιρία για να συμβουλεύσω, να ενθαρρύνω, και να μοιραστώ τις εμπειρίες μου με νέους ανθρώπους για να ασχοληθούν με την έρευνα και συγκεκριμένα τις νευροεπιστήμες ακόμα και αν έχουν ξεκινήσει τις σπουδές τους από ανθρωπιστικές επιστήμες (π.χ., παιδαγωγικά)