Προφίλ Εθελοντών

Διδακτορικές Σπουδές

Χάγη, Ολλανδία

Τσαγκρώνη Βασιλική (Billy)

Πολιτκές Επιστήμες

Λίγα λόγια για εμένα

Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που κατάφερα το πάθος και το ενδιαφέρον μου για την πολιτική να το σπουδάσω και να εξειδικευτώ σε μια ειδικότητα που ακόμα και σήμερα, 20 χρόνια μετά την έναρξη των σπουδών μου βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Τελειώνοντας προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα (Πάντειο Πανεπιστήμιο) αποφάσισα να μετακομίσω στην Αγγλία για διδακτορικές σπουδές (Λονδίνο) όπου και έμεινα και εργάστηκα για περίπου 9 χρόνια. Η αναζήτηση εργασίας με έφερε στην Ολλανδία όπου και ζω και εργάζομαι από το 2016.

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

Το ενδιαφέρον μου για την πολιτική και οι συνέπειές του στην καθημερινή μας ζωή αναπτύχθηκε πολύ πριν σκεφτώ να την ακολουθήσω ως μέρος του πανεπιστημιακού μου πτυχίου. Πάντα έβλεπα την πολιτική ως δύναμη που μπορεί να επηρεάσει, να μεταμορφώσει και ακόμη και να μεταρρυθμίσει την κοινωνία, τον πολιτισμό και τα πράγματα που θεωρούμε δεδομένα. Για μένα η πολιτική είναι μια αυτο-εξέταση της ανθρώπινης φύσης.

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Το άγχος των σπουδών και της επαγγελματικής αποκατάστασης είναι κάτι που βίωσα έντονα μέσα στο Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Αλλά η ζωή δεν είναι ένα μόνο πλάνο ούτε μπορεί να περιοριστεί σε συγκεκριμένες δυνατότητες. Πιστεύω στην έννοια της εξερεύνησης της προσωπικής πορείας και ελπίζω μέσα από τη δική μου εμπειρία να συνδράμω στην έμπνευση για περαιτέρω εξερεύνηση δυνατοτήτων της νέας γενιάς.