Προφίλ Εθελοντών

Προπτυχιακές Σπουδές

Βόλος, Ελλάδα

Λουκοπούλου Ευφροσύνη Χλόη

Πληροφορική & Η/Υ – Έρευνα

Λίγα λόγια για εμένα

Λατρεύω τη γνώση, τον καφέ, τις εφαρμοσμένες επιστήμες, τον εθελοντισμό και το ποδόσφαιρο! Έχω σπουδές Πληροφορικής, β. Φαρμακείου και Οικονομικών. Αναρωτιέστε γιατί τόσα και γιατί διαφορετικά; Ο μεγάλος έρωτας της ζωής μου είναι η έρευνα και η γνώση. Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου ερευνούσα, ρωτούσα και εψαχνα να μάθω για τα πάντα.. Βέβαια μου πήρε πάρα πολλά χρόνια να αντιληφθω τι ήταν αυτό που πραγματικά ήθελα να κάνω κι έτσι κάπου στα 19 μου, όντας εργαζόμενη φοιτήτρια με αρκετό ελεύθερο χρόνο άρχισα να ασχολούμαι με ερευνητικά project και να ερωτεύομαι καθημερινα τη διαδικασία, τις επιστήμες, την δημιουργία εργασιών. Και φυσικά αποφάσισα ότι η εκπαίδευση είναι κάτι που θα μείνει στη ζωή μου, και μάλλον δεν θα σταματήσω ποτέ να βρίσκομαι σε τάξεις είτε από τη μεριά της έδρας είτε από τη μεριά των θρανίων είτε μπροστά από οθόνη. Έχω εργαστεί ως καθηγήτρια STEM robotics, μαθηματικών, πληροφορικής και αγγλικών (mother tongue) είμαι ερευνήτρια σε διεπιστημονικά θέματα γνωστικών επιστημών, κοινωνιολογικών, οικονομικών και μαθηματικών, εργάζομαι σε εταιρεία πληροφορικής και είμαι διοργανώτρια στη Θεσσαλία ενός παγκόσμιου φεστιβάλ επικοινωνίας της επιστήμης.

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

Πιστεύω ακράδαντα στη δία βίου μάθηση και θεωρώ πως όλοι, μικροί και μεγάλοι, με τη σωστή καθοδήγηση και αφού λάβουν τα κατάλληλα εναύσματα, βρίσκουν τελικά το αντικείμενο που τους παθιάζει. Ο κάθε μαθητής είναι μοναδικός κι ο καθένας έχει τον προσωπικό του τρόπο λειτουργίας και τους δικούς του χρόνους. Το να μοιράζομαι αυτά που μαθαίνω καθημερινά με τους μαθητές μου, να μεταδίδω τη γνώση και τις επιστημονικές αρχές και να βλέπω τα χαμόγελα στα πρόσωπα των μαθητών μου όταν τα κατανοούν και ενθουσιάζονται, απλά με κάνει και αισθάνομαι πλήρης!

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Αρχικά γιατί το θεωρώ μία πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσω νέους ανθρώπους το ίδιο nerds με μένα και δεύτερο για να μπορέσω να αξιοποίησω τον όσον χρόνο μου μένει για να μεταδώσω και να λάβω γνώσεις.