Προφίλ Εθελοντών

Διδακτορικές Σπουδές

Χανιά Κρήτης, Ελλάδα

Μπομπολάκη Κατερίνα

Διοίκηση Τουρισμού & Τουριστικών Επιχειρήσεων

Λίγα λόγια για εμένα

Ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Διοίκηση τουρισμού και Τουριστικών επιχειρήσεων (ΑΤΕΙ Αθήνας, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο). Αργότερα ολοκλήρωσα το ετήσιο πρόγραμμα παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας της ΑΣΠΑΙΤΕ Ηρακλείου Κρήτης. Είμαι εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση εδώ και 16 χρόνια και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Είμαι πολυπράγμων και μου αρέσει να εμπλέκομαι με διαφορετικά πράγματα και ανθρώπους. Πιο συγκεκριμένα έχω συνεργαστεί με το Ινστιτουτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και με άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Από το Δεκέμβριο του 2021, είμαι διδακτορική φοιτήτρια στο τμήμα Διοίκησης επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και η ερευνητική μου προσπάθεια ανήκει στο πεδίο της τουριστικής κοινωνιολογίας.

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συνέβαλαν στην πορεία μου αυτή. Αρχικά είχα κλίση στην εκμάθηση των ξένων γλωσσών καθώς και μια επιθυμία να συναντώ και να βοηθώ τουρίστες. Αργότερα και καθώς εμβάθυνα τις σπουδές μου, πίστεψα στη δυναμική του τουρισμού όχι μόνο ως τομέας οικονομικής ανάπτυξης μιας περιοχής ή μιας χώρας ( μια μονοδιάστατη αντίληψη που επικρατεί ), αλλά ως μια κοινωνική δύναμη, που μπορεί να βοηθήσει να γίνει ο κόσμος αυτός πιο δίκαιος και πιο βιώσιμος .

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Η μαθητική κοινότητα στην Ελλάδα έχει ανάγκη την σωστή και απρόσκοπτη πληροφόρηση από επιστήμονες από διάφορα επαγγελματικά πεδία. Πλατφόρμες όπως το Real Science, συμβάλλουν αρκετά στην αλληλεπίδραση μαθητών όλων των βαθμίδων με καταξιωμένους επιστήμονες. Η τεχνολογία και η σωστή χρήση της, βοηθάει τους μαθητές και του πιο απομακρυσμένου σχολείου να ενημερωθούν και να πάρουν αποφάσεις για τη ζωή και τις σπουδές τους. Τέλος, πιστεύω πολύ στη νέα γενιά και στηρίζω κάθε δράση που αποσκοπεί στη σωστή ενημέρωση και κατάρτιση τους.