Συχνές ερωτήσεις

Για εκπαιδευτικούς

Είμαι εκπαιδευτικός, πώς θα μπορούσα να επικοινωνήσω με τον εθελοντή επιστήμονα του κλάδου που με ενδιαφέρει;

Η πλατφόρμα μας λειτουργεί ως διαμεσολαβητής μεταξύ των σχολείων και των εθελοντών μας. Για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων, τα στοιχεία των εθελοντών μας δεν συμπεριλαμβάνονται στα ηλεκτρονικά τους προφίλ. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, είτε μέσω email είτε μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας η οποία βρίσκετε στην καρτέλα ᾽Για εκπαιδευτικούς᾽.

Είμαι εκπαιδευτικός και οι συνάδελφοι μου και εγώ θέλουμε να οργανώσουμε μια ημερίδα προσκαλώντας παραπάνω από έναν εθελοντή στο σχολείο μας. Είναι εφικτό;

Φυσικά και είναι εφικτό! Με μεγάλη μας χαρά, το R.E.A.L. Science θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού στο σχολείο σας. Παρακαλούμε, επικοινωνήστε μαζί μας τουλάχιστον 6 εβδομάδες πριν την ημερομηνία που σας ενδιαφέρει.

Γιατί το R.E.A.L. Science είναι μόνο διαθέσιμο για μαθητές γυμνασίου και λυκείου;

Πιστεύουμε πως όσο μεγαλώνει η ομάδα του R.E.A.L. Science θα μπορούμε να επεκταθούμε και στο δημοτικό. Όμως γνωρίζουμε πως αυτή η εκπαιδευτική βαθμίδα χρειάζεται άλλες μεθόδους προσέγγισης των μαθητών για καλύτερα αποτελέσματα, για τις οποίες χρειαζόμαστε διαφορετικά εργαλεία που δεν διαθέτουμε ακόμη και πολλούς εθελοντές στην Ελλάδα.

Για εθελοντές

Είμαι επιστήμονας, πώς θα μπορούσα να συμμετάσχω και εγώ στην πλατφόρμα;

Μπορείς και εσύ να γίνεις μέλος αυτής της πρωτοβουλίας απλά συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα σε αυτό το link

Είμαι επιστήμονας και θα ήθελα να συμμετάσχω και εγώ στο R.E.A.L. Science, όμως ανησυχώ πως δεν θα έχω τον απαιτούμενο ελεύθερο χρόνο.

Η χρονική δέσμευση που απαιτείται από τους εθελοντές είναι 45 λεπτά με 1 διδακτική ώρα. Το πόσες παρουσιάσεις θα κάνεις είναι καθαρά δική σου επιλογή. Σε περιόδους που δεν θα υπάρχει χρόνος μπορείς πάντα να μας ενημερώσεις και να κάνουμε το προφίλ σου temporarily inactive.

Είμαι επιστήμονας και μένω σε άλλο time zone από την Ελλάδα είναι πρόβλημα αυτό

Πολλοί από εμάς μένουμε στο εξωτερικό και αυτό είναι κάτι που μας απασχολεί. Πιστεύουμε πως μέσα από συνεννόησή (και κατανόηση) με τους εκπαιδευτικούς και λίγο flexibility από εμάς είναι σίγουρο πως μπορεί να βρεθεί μια κοινή ώρα που να συμπίπτουν τα προγράμματα και των δύο πλευρών. Εάν αυτό δεν γίνεται επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε ενναλακτικές λύσεις.

Δεν σας λύσαμε την απορία;

Επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα με ό,τι  ερωτήσεις και απορίες έχετε. Είμαστε στη διάθεση σας!

Αποστολή