Πολυξένη Γεωργίου

Βιολογία

Θεσσαλονίκη

Ελλάδα

Προπτυχιακές σπουδές

Προφίλ Εθελοντή - Επιστήμονα

Λίγα λόγια για εμένα:

Πριν λίγο καιρό ολοκλήρωσα τον προπτυχιακό κύκλο σπουδών μου στο τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, είχα την ευκαιρία να εργαστώ σε ποικίλα εργαστήρια, είτε σε διαγνωστικό, είτε σε ερευνητικό επίπεδο, απ’ όπου αποκόμισα πολυάριθμες γνώσεις. Στόχος μου είναι να εργαστώ στο πεδίο της έρευνας και επί του παρόντος αναζητώ μεταπτυχιακά προγράμματα στην κεντρική Ευρώπη.

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου:

Το μάθημα της βιολογίας μέχρι την Α’ Λυκείου μου ήταν κάπως αδιάφορο, μέχρι που το πρόγραμμα διδασκαλίας ενέταξε τον ανθρώπινο οργανισμό και τα επιμέρους συστήματα στο ανθρώπινο σώμα. Στις επόμενες τάξεις, όταν ξεκινήσαμε να διδασκόμαστε το πώς γίνεται η αντιγραφή του DNA, τι είναι το DNA, κτλ, σιγουρεύτηκα ότι όντως το αγαπώ αυτό το μάθημα. Σε όλα αυτά βοήθησε φυσικά και η καθηγήτρια του Λυκείου μου, η οποία λειτούργησε και ως μέντοράς μου!

Γιατί έγινα εθελόντρια στο R.E.A.L Science

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων είχα την δυνατότητα να εκπονήσω την πρακτική μου άσκηση διδακτικής σε τάξεις λυκείου, όπου συνειδητοποίησα τις δυσκολίες που βιώνουν πολλοί μαθητές. Με μεγάλη χαρά μπορώ να πω ότι κατάφερα εν μέρη να τους κεντρίσω το ενδιαφέρον και να τους κάνω – αν όχι να αγαπήσουν – έστω να συμπαθήσουν το μάθημα της Βιολογίας. Θέλω λοιπόν να βοηθήσω και άλλους νέους να αγαπήσουν τη Βιολογία και να προσπαθήσω να τους λύσω κάθε απορία που μπορεί να έχουν.

Εξειδίκευση

Βιολογία
Κυτταρογενετική