Κέντρου Ιζαμπέλα

Γυναικολογία/Μαιευτική

Σαν Ντιέγκο

Καλιφόρνια

Προπτυχιακές σπουδές

Προφίλ Εθελοντή - Επιστήμονα

Λίγα λόγια για εμένα:

Ονομάζομαι Ιζαμπελα Κεντρου και είμαι ειδικευομένη σε γυναικολογία και μαιευτική στο Σαν Ντιέγκο στη Καλιφόρνια. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και μετακόμισα στην Αμερική μετά την πρώτη λυκείου μαζί με την οικογένεια μου. Τελείωσα το λύκειο σε μια μικρή πόλη στη Μασαχουσέτη και ύστερα αποφοίτησα από το Cornell University στην πολιτεία της Νέας Υόρκης με πτυχίο στη βιολογία και κοινωνιολογία. Το 2020 τελείωσα την ιατρική σχολή στο University of Masschusetts Medical School και ξεκίνησα την ειδικότητα μου στο UC San Diego Health όπου ακόμα βρίσκομαι.

Γιατί διάλεξα την καριέρα μου:

Η δουλειά μου μου επιτρέπει να χρησιμοποιώ τις φυσικές και πνευματικές μου ικανότητες και βρίσκομαι εκεί για τις πιο όμορφες και πιο δύσκολες στιγμές της ζωής των γυναικών που φροντίζω. Σαν πεδίο, η γυναικολογία/μαιευτική συμπεριλαμβάνει χειρουργική, γενική ιατρική, επείγοντα, μαιευτική, και ψυχολογία, μια ποικιλία που δε βρίσκεται σε κανένα άλλο πεδίο της ιατρικής.

Γιατί έγινα εθελόντρια στο R.E.A.L Science

Το μονοπάτι μου στο να γίνω γιατρός ήταν πέρα από εύκολο. Ως μετανάστρια στην Αμερική σε σχετικά κρίσιμη ηλικία, χρειάστηκα να διδάξω στον εαυτό μου τις διαδικασίες του αμερικάνικου συστήματος σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και αντιμετώπισα διακριση από σχολικούς συμβούλους που έβλεπαν μόνο την επιφάνεια και όχι τις δυνατότητες μου. Ευτυχώς γνώρισα επίσης και ανθρώπους που πιστέψανε σε εμένα και μου έδωσαν την καθοδήγηση που χρειαζόμουν για να πετύχω. Αναγνωρίζοντας πόσο κρίσιμη είναι αυτού του είδους καθοδήγηση, θέλω να την προσφέρω και ενώ σε άτομα που μπορεί να βρίσκονται σε σημεία που κάποτε βρισκόμουν και εγώ.

Εξειδίκευση

Γυναικολογία/Μαιευτική
Βιολογία/Κοινωνιολογία