Παναγιώτης Νικόλαος Λαλαγκάς

Υπολογιστική Βιολογία & Βιοπληροφορική

Λόουελ

USA

Διδακτορικές σπουδές

Προφίλ Εθελοντή - Επιστήμονα

Λίγα λόγια για εμένα

Ονομάζομαι Παναγιώτης Νικόλαος Λαλαγκάς. Το 2019, αποφοίτησα από το Τμήμα Φαρμακευτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 2020 ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στο Τμήμα Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Από τον Ιανουάριο του 2022, είμαι διδακτορικός φοιτητής στην Υπολογιστή Βιολογία και Βιοπληροφορική στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, Λόουελ. Ένα από τα πράγματα που με ενθουσιάζει είναι η επιστημονική έρευνα και ο αντίκτυπος που μπορεί να έχει στους ασθενείς. Για τον λόγο αυτόν, έχω δεσμευτεί στον κόσμο της επιστημονικής έρευνας, εστιάζοντας στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της παραγωγής γονιδιακών/ιατρικών δεδομένων και της ανάλυσής τους με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των ασθενών. Για να το πετύχω αυτό, πραγματοποιώ έρευνα στο σταυροδρόμι της Βιοπληροφορικής, της Επιστήμης Δεδομένων και της Επιδημιoλογίας. Μετά την ολοκλήρωση των διδακτορικών σπουδών μου, με φαντάζομαι να πραγματοποιώ μεταδιδακτορική έρευνα στη γονιδιωματική του καρκίνου. Η φιλοδοξία μου είναι να γίνω ειδικός στη Βιοπληροφορική στον τομέα της έρευνας του καρκίνου. Στον ελεύθερο χρόνο μου, μου αρέσει να βγαίνω με φίλους, να ανακαλύπτω νέα μέρη και να παίζω μπάσκετ.

Γιατί δίαλεξα την καριέρα μου

Από το Λύκειο αναζητούσα ένα πεδίο το οποίο θα συνδύαζε το πάθος μου για την πληροφορική με το πάθος μου για την ιατρική, όπου θα μπορούσα να πραγματοποιώ έρευνα με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των ασθενών με καρκίνο. Η απάντηση ήταν η Υπολογιστική Βιολογία και η Βιοπληροφορική.

Γιατί έγινα εθελοντἠς στο R.E.A.L Science

Όντας μαθητής Λυκείου ένιωθα ότι δεν υπήρχε εύκολη πρόσβαση σε ανθρώπους που εργάζονταν στο πεδίο με το οποίο ήθελα να ασχοληθώ μελλοντικά, οι οποίοι θα μπορούσαν να με συμβουλέψουν και να με καθοδηγήσουν για να πετύχω ευκολότερα τον στόχο μου. Μέσω του R.E.A.L. Science ελπίζω να μπορέσω να προσφέρω τις συμβουλές μου σε ανήσυχα άτομα και να τα βοηθήσω να φτάσουν ένα βήμα πιο κοντά στο επαγγελματικό όνειρό τους.

 

 

Skills

Βιοπληροφορική
Υπολογιστή Βιολογία
Επιστήμης Δεδομένων και της Επιδημιoλογίας