Ροζαλίντα Σαούντ

Βασική Βιολογία

Ιωάννινα

Ελλάδα

Προπτυχιακές σπουδές

Προφίλ Εθελοντή - Επιστήμονα

Λίγα λόγια για εμένα:

Σαν άτομο είμαι πολύ οργανωτική και προσηλωμένη στους στόχους μου. Είμαι πολυδιάστατος χαρακτήρας και πέρα από τις ακαδημαϊκές υποχρεώσεις, μου αρέσει να καταπιάνομαι με πολλά πράγματα και να γεμίζω τον χρόνο μου. Μερικά από αυτά είναι οι ορειβασίες, ο εθελοντισμός, ο χορός και τα ταξίδια. Προσπαθώντας να αποκτήσω μια εγκυκλοπαιδική μόρφωση ασχολούμαι με την ανάγνωση βιβλίων τόσο του κλάδου μου, δηλαδή της βιολογίας, όσο και ιστορικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος.

Γιατί δίαλεξα την καριέρα μου:

Η βιολογία με συνάρπαζε από όταν ήμουν μικρό παιδί, από τα χρόνια του δημοτικού κιόλας. Η επιλογή μου να ασχοληθώ με αυτόν τον τομέα στοχεύει, κυρίως, στο να συμβάλω έστω και στον ελάχιστο βαθμό στην εξέλιξη του κλάδου και στο να έχω θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, ακόμη και αν αυτό γίνεται με τον έμμεσο τρόπο της έρευνας.

Γιατί έγινα εθελόντρια στο R.E.A.L Science

Ως μαθήτρια, η ίδια ένιωθα σε έντονο βαθμό την έλλειψη επαγγελματικού προσανατολισμού και συμβουλευτικής για μαθητές στα σχολεία. Πλέον παρακολουθώ και άτομα του κύκλου μου, τα οποία όντας μαθητές βρίσκονται στην ίδια ακριβώς κατάσταση με εμένα. Αυτό το γεγονός με έχει παροτρύνει να προσπαθήσω να κατατοπίσω τους υποψήφιους φοιτητές Βιολογίας, για όποιες πιθανές απορίες μπορεί να έχουν και να μοιραστώ την δική μου εμπειρία στον τομέα αυτό.

Εξειδίκευση

Βασική Βιολογία

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment