Δέσποινα Δεμένεγα

Νευροεπιστήμες

Γενεύη

Ελβετία

Μεταπτυχιακές σπουδές

Προφίλ Εθελοντή - Επιστήμονα

Λίγα λόγια για εμένα:

Είμαι Λογοθεραπεύτρια και Γνωσιακή Νευροεπιστήμονας και εργάζομαι στον τομέα της αναγνώρισης
βιοδεικτών για τον αυτισμό και άλλες νευροαναπτυξιακές διαταραχές.

Γιατί δίαλεξα την καριέρα μου:

Μετά το βασικό μου πτυχίο εργάστηκα για δύο χρόνια στον τομέα της υποστήριξης παιδιών με διαταραχές της ανάπτυξης, χρησιμοποιώντας επιστημονικά και τεχνικά μέσα ικανά να τα ωθήσουν στην αξιοποίηση του μέγιστου των δυνατοτήτων τους.
Ενώ είχα τα πρακτικά εργαλεία ώστε να δουλέψω στόχους όπως η αποκατάσταση γλωσσικών διαταραχών, η ανάπτυξη λεξιογίου ή κοινωνικών δεξιοτήτων, αυτό που με συνάρπαζε ήταν η ιδέα του να μελετήσω πώς τα παιδιά μαθαίνουν, πώς εδραιώνουν νέες κινητικές και γλωσσικές δεξιότητες και πώς αυτές οι δεξιότητες αλλάζουν στο χρόνο.

Γιατί έγινα εθελόντρια στο R.E.A.L Science

Προσπαθώ συνεχώς να υποστηρίζω δράσεις που φέρνουν την επιστήμη στο προσκήνιο και που μοιράζονται τα αποτελέσματα της έρευνας με κατανοητό τρόπο. Για παράδειγμα γράφω σε ελληνικά περιοδικά και blog σχετικά με το ερευνητικό έργο στο πεδίο της Γνωσιακής Νευροεπιστήμης υπό το πρίσμα της παιδαγωγικής και αυτό θα ήταν κάτι που επιθυμώ να μοιραστώ και με τα παιδιά.
Παράλληλα, μπορώ να μοιραστώ μία πληθώρα πληροφοριών και λεπτομερειών από την πορεία μου σε διαφορετικούς τομείς εργασίας, από την κλινική εμπειρία ως Λογοθεραπεύτρια, την ερευνητική μου εμπειρία σε διαφορετικά πανεπιστήμια της Ευρώπης αλλά και την εμπειρία μου τομέα της επιχειρηματικότητας.

Εξειδίκευση

Διατροφολογία
Κλινική Διατροφή