Κατερίνα Τσιρτσάκη

Μοριακή & Κυτταρογενετική  Βιολογία

Αθήνα

Ελλάδα

Μεταπτυχιακές σπουδές

Προφίλ Εθελοντή - Επιστήμονα

Λίγα λόγια για εμένα:

Γεια σας! Είμαι η Κατερίνα, έχω ολοκληρώσει το πρόγραμμα σπουδών της Γενικής Βιολογίας και αυτό το διάστημα πραγματοποιώ το μεταπτυχιακό μου, στο πρόγραμμα ‘’Εφαρμογές της Βιολογίας στην Ιατρική΄΄  του ΕΚΠΑ. Ως ανήσυχο πνεύμα θέλω να ασχολούμαι συνέχεια με διαφορετικές δραστηριότητες και νέα χόμπι. Πάντα είχα κλίση στις θετικές επιστήμες, κυρίως στην Ιατρική και τη Βιολογία. Η συνεχής εξέλιξη και έρευνα πάνω στα θέματα της επιστήμης είναι κάτι που  με ενθουσιάζει και με κρατάει σε αγωνία. Με την ολοκλήρωση των σπουδών μου σαν Βιολόγος , οι επιλογές  που είχα ήταν  άπειρες και  δυσκολευόμουν να επιλέξω πώς θα συνεχίσω την πορεία μου . Επομένως  αποφάσισα να  δουλέψω σε ένα διαγνωστικό εργαστήριο Μοριακής και Κυτταρογενετικής  Βιολογίας , παρ’ όλο που όλοι μου λέγανε ότι πρέπει να κάνω μεταπτυχιακό. Είμαι ήδη 2,5 χρόνια σε αυτό το εργαστήριο με αρκετή πλέον εμπειρία και καλύτερο επαγγελματικό προσανατολισμό   . Έτσι λοιπόν ξεκίνησα παράλληλα με τη δουλειά, τις μεταπτυχιακές μου σπουδές  με  πλήρης συνείδηση  και ωριμότητα αυτής της επιλογής.  Σήμερα, στη διπλωματική  μου ασχολούμαι     με τη έρευνα πάνω στη Νόσο Αλτσχάιμερ  και γενικότερα τις Νευροεπιστήμες .

Γιατί δίαλεξα την καριέρα μου:

Το μεγαλύτερο μου δίλλημα πριν ξεκινήσω τις σπουδές ήταν  εάν θέλω να ασχοληθώ με την επιστήμη  που αφορά τον άνθρωπο ή αυτήν που ασχολείται με το περιβάλλον και τα ζώα. Έτσι ο μόνος τρόπος να τα συνδυάσω  ήταν να επιλέξω τη Βιολογία. Παρ’ όλο που ασχολούμαι πλέον με την Μοριακή Βιολογία και τις Νευροεπιστήμες , δεν αναιρεί την επιθυμία μου να ασχοληθώ μελλοντικά με το περιβάλλον και τα ζώα.

Γιατί έγινα εθελόντρια στο R.E.A.L Science

Το R.E.A.L science συμβάλλει στη σωστή καθοδήγηση και ενημέρωση των μαθητών όσο αναφορά τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Δυστυχώς το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας δεν εξασφαλίζει τη σωστή αυτή ενημέρωση. Μέσα από τις εμπειρίες των άλλων πολλές φορές συνειδητοποιούμαι τη τρέχουσας κατάσταση χωρίς πανικό και στρες .

Εξειδίκευση

Μοριακή Βιολογία
Κυτταρογενετική  Βιολογία