Μαρία-Ανθή Κακαβούλια

Βοηθός εργαστηρίου στο Βιολογικής Χημείας, Ιατρική ΑΠΘ &
Βιολόγος σε εταιρία Βιοτεχνολογίας και Φύλαξης Βλαστοκυττάρων

Θεσσαλονίκη

Ελλάδα

Μεταπτυχιακές σπουδές

Προφίλ Εθελοντή - Επιστήμονα

Λίγα λόγια για εμένα:

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας ΑΠΘ και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο πρόγραμμα Βλαστοκύτταρα και Αναγεννητική Ιατρική, με πεδία ενδιαφέροντος την Ανοσολογία και την Αναγεννητική Ιατρική. Παράλληλα εργάζομαι ως Research assistant στο εργαστήριο Βιολογικής Χημείας του τμήματος Ιατρικής στο ΑΠΘ και ως Βιολόγος σε εταιρία Βιοτεχνολογίας και Φύλαξης Βλαστοκυττάρων. Προσπαθώ να ενημερώνομαι διαρκώς για τις νέες εξελίξεις στην Βιολογία, την Ιατρική και την Φαρμακευτική και να αποκτώ καινούριες δεξιότητες και γνώσεις μέσω training και workshops. Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια και λατρεύω τα ζώα.

Γιατί δίαλεξα την καριέρα μου:

Ο λόγος που με οδήγησε στην επιλογή αυτής της καριέρας είναι η αγάπη για την έρευνα, βασική και κλινική, αλλά και των πεδίων που την περιβάλλουν και συνδεόνται άρρηκτα μαζί της (Quality Control, Regulatory Affairs, GMP κ.ά)

Γιατί έγινα εθελόντρια στο R.E.A.L Science

Δυστυχώς, είναι γεγονός πως ο επαγγελματικός προσανατολισμός στα σχολεία είναι ελλιπής και αρκετοί μαθητές είναι μπερδεμένοι σχετικά με το τι επάγγελμα θα ήθελαν να ακολουθήσουν. Θα χαρώ, λοιπόν, ιδιαίτερα να βοηθήσω όσους μαθητές σκέφτονται να ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα, λύνοντας όλους τους προβληματισμούς και εξηγώντας τις μελλοντικές επαγγελματικές δυνατότητες που μπορεί να τους προσφέρει η Βιολογία.

Εξειδίκευση

Ανοσολογία
Αναγεννητική Ιατρική