Λήδα Κοβάτση

Ιατροδικαστική και Τοξικολογία

Θεσσαλονίκη

Ελλάδα

Διδακτορικές σπουδές

Προφίλ Εθελοντή - Επιστήμονα

Λίγα λόγια για εμένα:

Είμαι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στο Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ. Ξεκίνησα τις σπουδές μου με Πτυχίο Χημείας και συνέχισα με Διδακτορική Διατριβή στο αντικείμενο της Τοξικολογίας. Στη συνέχεια, σπούδασα Ιατρική και απέκτησα την ειδικότητα της Ιατροδικαστικής. Σήμερα είμαι μάχιμη Ιατροδικαστής και υπηρετώ τις Δικαστικές Αρχές ως πραγματογνώμονας.

Γιατί δίαλεξα την καριέρα μου:

Κατά την διάρκεια της πορείας μου, έκανα μία μεταστροφή από την Χημεία και την Τοξικολογία στην Ιατρική και στην Ιατροδικαστική. Ενώ απέκλεια την Ιατρική ως επιλογή στα 18, την επέλεξα και την αγάπησα σε δεύτερο χρόνο και σήμερα ασχολούμαι με αυτό που θεωρώ το πιο ενδιαφέρον επάγγελμα (στην πραγματικότητα λειτούργημα).

Γιατί έγινα εθελόντρια στο R.E.A.L Science

Η αγάπη μου για τα παιδιά! Είτε αυτά είναι φοιτητές Ιατρικής, είτε είναι μαθητές Λυκείου. Επιπροσθέτως, φοβάμαι ότι ο επαγγελματικός προσανατολισμός στα σχολεία είναι ελλιπής. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις τηλεοπτικές σειρές τύπου CSI Miami, έχουν δημιουργήσει στο μυαλό των παιδιών μία στρεβλή εικόνα σχετικά με την Ιατροδικαστική (τα παιδιά το αποκαλούν “εγκληματολογία” )

Εξειδίκευση

Ιατροδικαστική
Τοξικολογία