Δήμητρα Δαβίτη

Βιολογία

Θεσσαλονίκη

Ελλάδα

Προπτυχιακές σπουδές

Προφίλ Εθελοντή - Επιστήμονα

Λίγα λόγια για εμένα:

Ονομάζομαι Δήμητρα Δαβίτη, είμαι 21 ετών και είμαι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Βιολογίας στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Επιθυμία μου και στόχος μου είναι να εργαστώ στον τομέα της έρευνας και ειδικότερα στην έρευνα νευροεκφυλιστικών νοσημάτων. Ψάχνω διαρκώς καινούριες διεξόδους να ασχοληθώ με το αντικείμενο μου, πέρα από τα πλαίσια των διδακτικών ωρών και θα ήθελα να γίνω ένας άξιος επιστήμονας που θα καταφέρει με το έργο του να βοηθήσει στη βελτίωση του επιπέδου ζωής.

Γιατί δίαλεξα την καριέρα μου:

Επέλεξα τον τομέα της βιολογίας, διότι πάντα ένιωθα την ανάγκη και την επιθυμία να βοηθάω τους γύρω μου. Από μικρή ήξερα πως θέλω μέσω της δουλειάς μου να έχω θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και το έργο μου να βοηθήσει στην πρόοδο και στην ανακούφιση του ανθρώπου πόνου (σε οποίο επίπεδο μπορώ). Ήξερα και ξέρω, πως μέσω της συγκεκριμένης δουλειάς, ίσως να μην βιώσω έμπρακτα ότι βοηθάω, καθώς δεν είμαι Ιατρός για να έρχομαι σε άμεση επαφή με τον ανθρώπινο πόνο, όμως ξέρω πως μέσα στο ερευνητικό εργαστήριο που θέλω να εργαστώ, θα έχω τόσο μεγάλη αγάπη και ζήλο για αυτό που κάνω, που αν τα καταφέρω και βρω κάποια θεραπεία, θα νιώθω δίπλα σε όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν.

Γιατί έγινα εθελόντρια στο R.E.A.L Science

Ως μαθήτρια έχω αντιμετωπίσει και εγώ δυσκολίες στην προσπάθεια μου να κατανοήσω το μάθημα της Βιολογίας και γνωρίζω ότι ταλαιπωρεί αρκετούς μαθητές. Παράλληλα, έχω υπάρξει σε συζητήσεις με υποψήφιους φοιτητές οι οποίοι έψαχναν απαντήσεις για τον Τομέα της Βιολογίας από φοιτητές που την γνωρίζουν έκτων έσω. Έτσι, κατανοώντας τις ανάγκες των νέων, θέλω να βοηθήσω να λύσουμε μαζί οποία απορία δημιουργείται, είτε για τη Βιολογία ως αντικείμενο εργασίας, είτε για το μάθημα της Βιολογίας στο σχολείο.

Εξειδίκευση

Διδακτική
Νευροβιολογία